Valencia verstevigt derde stek door Bilbao te verslaan

Valencia heeft zondagavond door een zwaarbevochten overwinning (1-2) op Athletic de Bilbao verder afstand genomen van nummer vier Villarreal. Hedwiges Maduro bleef bij de Spaanse nummer drie negentig minuten op de bank.

Fernando Llorente bezorgde de thuisploeg een kickstart. De trefzekere aanvaller toonde opnieuw een klassespits te zijn en rondde al glijdend en vanuit de draai af: 1-0.

Pas in de laatste twintig minuten kon Valencia de achterstand ombuigen in een voorsprong. Eerst kon Juan Mata de gelijkmaker binnentikken, waarna Jonas in de 81ste minuut profiteerde van een slippertje van Bilbao-doelman Gorka Iraizoz. Laatstgenoemde vergat een afstandsschot klemvast te pakken en zag de Braziliaan uiterst gretig profiteren: 1-2.

Door de behaalde drie punten verstevigt Valencia de derde plaats. De voorsprong op nummer vier Villareal, dat zondag twee punten verspeelde bij Racing Santander, bedraagt vier punten. De titel kan Valencia wel vergeten. Het gat met Barcelona en Real Madrid is al opgelopen naar respectievelijk zeventien en tien punten. Bilbao is ondanks de nederlaag nog steeds knap zesde.