Valencia trakteert Atlético direct op eerste puntenverlies

Atlético Madrid heeft in de eerste wedstrijd van het nieuwe Primera División-seizoen direct averij opgelopen. Valencia hield de ploeg van Diego Simeone in de Spaanse topper op een gelijkspel.

Valencia
Valencia
1 - 1
Atlético Madrid

Het duel in Valencia was er eentje tussen de nummer vier en twee van het afgelopen seizoen, waarmee de voorlaatste wedstrijd van de La Liga-openingsronde op papier de meest aantrekkelijke was. De fraaie ontmoeting kwam echter nog te vroeg voor drie grote aanwinsten van de thuisploeg, aangezien Denis Cheryshev, Kevin Gameiro en Michy Batshuayi op de bank begonnen. De vanuit Eredivisie-oogpunt meest interessante zomeraankoop van Atlético kwam überhaupt niet in actie: ex-PSV'er Santiago Arias zat niet eens bij de wedstrijdselectie.

De kersvers winnaar van de Europese Super Cup had in Estadio Mestalla voor rust een licht overwicht, wat in de 25ste minuut resulteerde in de openingstreffer. Tussen twee gevaarlijke schoten van Diego Costa door was het Ángel Correa die trefzeker was. De Argentijn kreeg de bal na een schitterende actie en dito steekpass van Antoine Griezmann in bezit, waarna hij van dichtbij koeltjes afrondde.

Zo'n tien minuten na rust stond het alweer gelijk. Daniel Wass volleerde de bal de zestien in, waar spits Rodrigo Moreno optimaal profiteerde van verkeerd timen van Diego Godín. De Atlético-captain sprong onder de bal door, Rodrigo controleerde knap met de borst en ramde de bal vervolgens snoeihard in het dak van het doel. Valencia voerde de druk daarna flink op en was dicht bij de voorsprong, maar Gabriel Paulista kopte uit een corner tegen de paal.

In de absolute slotfase mocht Atlético keeper Jan Oblak nog bedanken dat er niet alsnog werd verloren: hij redde knap bij twee levensgevaarlijke Valencia-counters. Het bleef zodoende bij 1-1, waardoor Los Rojiblancos al direct in de achtervolging moeten op Barcelona en Real Madrid. De beide grootmachten wonnen hun eerste competitiewedstrijd dit weekend wél.