Valencia richt vizier op Edson Álvarez

Reacties

Edson Álvarez lonkt naar een vertrek bij Ajax. De 23-jarige verdediger staat in de nadrukkelijke belangstelling van Valencia. De Spaanse topclub wil de Mexicaan huren met een optie tot koop.

Valencia richt vizier op Edson Álvarez
© Pro Shots

Álvarez, die anderhalf jaar geleden voor ruim vijftien miljoen euro overkwam van Club América, heeft bij Ajax nog een verbintenis tot medio 2024. Toch zullen de Amsterdammers niet direct onwelwillend tegenover een vertrek staan.

De Mexicaan heeft nog altijd geen basisplaats in Amsterdam. Álvarez werd aangetrokken als potentiële opvolger van Matthijs de Ligt, maar speelt, veelal als invaller, vaker als controlerende middenvelder dan als centrale verdediger bij Ajax. De 31-voudig international begon dit seizoen als basisspeler naast Ryan Gravenberch in een controlerende rol op het middenveld, maar verdween sinds de komst van Davy Klaassen uit de basiself van Erik ten Hag.

Valencia wil Álvarez in eerste instantie op huurbasis aantrekken. De vraag is of Ajax hier akkoord mee gaat. De club zal ongetwijfeld inzetten op een flinke financiële compensatie om het hoge transferbedrag van anderhalf jaar geleden weg te kunnen werken. Daarnaast kampt de selectie van de Amsterdammers met veel blessuregevallen, waardoor Ten Hag elke speler hard nodig heeft. Zo begon Álvarez afgelopen woensdag nog als basisspeler aan het bekerduel met FC Utrecht.

Poll (gesloten) Wat verwacht jij van ADO Den Haag - Ajax?
  • 11% Zege ADO Den Haag (206 stemmen)
  • 5% Gelijkspel (87 stemmen)
  • 84% Zege Ajax (1.579 stemmen)
Ajax houdt rekening met winters vertrek Álvarez
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer Álvarez
Meer over Álvarez
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.