Valencia-revelatie Musah, het volgende aanstormende toptalent bij Team USA

Reacties

De Verenigde Staten staan na de presidentsverkiezingen aan het begin van een nieuw tijdperk. Het nationale voetbalteam bouwt al langer aan een nieuwe, mooie toekomst. Valencia-revelatie Yunus Musah kan de volgende bouwsteen worden.

Valencia-revelatie Musah, het volgende aanstormende toptalent bij Team USA
© Pro Shots
Wales
Wales
0 - 0
Verenigde Staten
Verenigde Staten

'The future is us', is het kopje op de website van de Amerikaanse bond dat verwijst naar de nationale ploeg. Gezien het aantal opgeroepen spelers zonder interlandervaring (10) en de gemiddelde leeftijd (21 jaar en 300 dagen) van de selectie voor de oefenduels met Wales en Panama is die toekomst ook hoopgevend.

Met namen als Giovanni Reyna (17, Borussia Dortmund), Sergiño Dest (20, Barcelona), Weston McKennie (22, Juventus), Christian Pulisic (22, Chelsea), Tyler Adams (21, RB Leipzig) en Timothy Weah (20, Lille) is het niet alleen de leeftijd die de Amerikaanse hoop doet leven.

Een van de jongsten van het stel in Yunus Musah (17). De in New York geboren aanvaller heeft zich onttrokken aan alle (bestuurlijke) perikelen bij Valencia. Zijn leeftijd is voor bondscoach Gregg Berhalter geen reden nog te wachten met een uitnodiging voor Team USA. Met de snelle introductie hoopt de keuzeheer Musah ook definitief over de streep te kunnen trekken.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Musah, die met Engeland jeugdinterlands speelde, staat al langer op de radar bij Berhalter. 'We volgen hem al anderhalf jaar, we hebben goed contact met hem gehad en hebben lang met zijn familie gesproken. We proefden de honger bij hem.'

Berhalter proefde bij Musah ook de wil onderdeel te zijn van het nieuwe Amerika. 'Hij wil graag een impact maken. Hij heeft een band met Amerika en is enthousiast over de weg die we zijn ingeslagen. Hij vindt het fantastisch met al die jonge spelers om zich heen.'

Musah krijgt de kans om nu daadwerkelijk in de Amerikaanse keuken te kijken. Berhalter gaat zijn best doen de jonge aanvaller voor zich te winnen, maar beseft dat het niet aan hem is. 'We kunnen met z'n allen alleen maar hopen dat hij uiteindelijk voor ons kiest voor de langere termijn. Hij heeft nu voor ons gekozen, maar dat zegt niets voor de verdere toekomst.'

De vraag is daarom of Yunus na zijn eerste kennismaking met Team USA zich ook blijvend achter het credo van de Amerikaanse bond schaart: 'The Future is us'.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.