Valencia legt Depor thuis stevig over de knie

Deportivo La Coruña heeft opnieuw een pijnlijke thuisnederlaag moeten slikken. Na Osasuna was ook Valencia in Riazor duidelijk te sterk voor de Galiciërs.

Deportivo La Coruña had weinig in te brengen tegen Valencia, dat pas na vijf doelpunten ophield met scoren. Bernardo Corradi, Marco Di Vaio, Vicente, Rufete en Rubén Baraja legden de Galicische thuisploeg in de eerste vijftig minuten op de pijnbank. De eretreffer van Walter Pandiani kon de pijn niet verzachten (1-5). Ook Málaga onderscheidde zich in positieve zin. Al na twintig minuten had de ploeg van trainer Manzano door drie goals Numancia op de knieën. In La Rosaleda werd het uiteindelijk 4-1. Getafe behaalde de eerste overwinning in de Primera División. De nieuwkomer was met 1-0 te sterk voor koploper Espanyol, dat daardoor z'n ongeslagen status verloor. Het winnende doelpunt kwam op naam van Hugo Ibarra, die al na tien minuten met een eigen doelpunt zijn club de das omdeed.

Ook Albacete maakte een einde aan de hatelijke nul. Aan het duel met Real Mallorca werd een punt overgehouden (0-0). Levante verraste opnieuw door Atlético Madrid met 1-0 te kloppen. Rivera maakte het winnende doelpunt uit een strafschop en bezorgde de tweede club van Valencia de verdiende overwinning.