Valencia laatste horde voor Barça richting historisch Copa-succes

Reacties

Valencia heeft zich donderdag geplaatst voor de finale van het toernooi om de Copa del Rey. De Spaanse club was, na de 2-2 in Sevilla, in eigen huis te sterk voor Real Betis en wacht nu de eindstrijd tegen Barcelona.

Valencia laatste horde voor Barça richting historisch Copa-succes
Valencia
Valencia
1 - 0
Real Betis Sevilla
Real Betis Sevilla

Barcelona bereikte woensdag voor de zesde keer op rij de finale van het Spaanse bekertoernooi door na de 1-1 in Camp nou met 3-0 te winnen in Madrid. De Catalanen wonnen de Copa del Rey al vier keer op rij. Een vijfde winst zou een record betekenen. Real Madrid (1905-1908) en Athletic Bilbao (1930-1933) wonnen de beker ook ooit vier keer op rij, maar geen enkele club kreeg het eerder vijf keer voor elkaar.

Het onthaal van de spelersbus van Valencia bij Mestalla.
Het onthaal van de spelersbus van Valencia bij Mestalla.

Na een weinig verheffende eerste helft waarin Jesé Rodríguez de grootste kans kreeg namens Betis - keeper Jaume Domènech bracht redding - sloeg Valencia vlak na rust toe. Rodrigo tikte de bal van dichtbij binnen na voorbereidend werk van Kevin Gameiro. Het betekende een flinke dreun voor Betis, dat door de goal minimaal twee keer moest scoren tegen Valencia.

Door de nederlaag loopt Real Betis een finale in eigen huis mis, want Barcelona en Valencia spelen op 25 mei op in Estadio Benito Villamarín. Betis speelde in 2005 voor het laatst een finale, toen het na verlenging won van Osasuna.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Valencia
Meer over Valencia
Meer Real Betis
Meer over Real Betis
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.