Deze zes clubs maken nog kans op de fameuze treble

Reacties

Het komt niet vaak voor dat een club in één seizoen de Champions League, de landstitel en het belangrijkste nationale bekertoernooi wint. Dit seizoen maken nog zes clubs kans op de treble, waar Manchester City als League Cup-winnaar zelfs nog mag hopen op de quadruple van vier hoofdprijzen.

Deze zes clubs maken nog kans op de fameuze treble

Pas zeven clubs pakten in het verleden de treble, waaronder Ajax in 1972 en PSV in 1988. Ook Manchester United, Internazionale en Bayern München kregen het eerder voor elkaar en Barcelona lukte het zelfs twee keer, in 2009 en 2015. De Catalanen mogen ook dit seizoen nog hopen. Celtic staat als eerste op het lijstje door het perfecte seizoen 1966/67, waarin de club als enige ooit de quadruple pakte door ook de League Cup te winnen.

Manchester City kan als enige club dit seizoen nog de quadruple pakken. The Citizens wonnen afgelopen weekend al de League Cup en staan in de kwartfinale van het FA Cup-toernooi. In de achtste finale van de Champions League werd uit gewonnen van Schalke 04 (2-3) en in de Premier League staat Liverpool maar één punt voor. City won eerder dit seizoen al de Community Shield, de Engelse Super Cup.

Barcelona lijkt er tot nu toe het beste voor te staan om voor de derde keer de treble te pakken. De Catalanen staan in La Liga zeven punten voor op Atlético Madrid en plaatsten zich woensdag voor de finale van het toernooi om de Copa del Rey door Real Madrid te verslaan. In de achtste finale van de Champions League moet thuis worden afgerekend met Olympique Lyon.

Doordat Ajax zich woensdag ten koste van Feyenoord plaatste voor de finale van het KNVB-bekertoernooi maken de Amsterdammers ook nog kans op de treble. Dan moet de formatie van trainer Erik ten Hag allereerst wel boven PSV komen in de Eredivisie en stunten in de return van de Champions League tegen Real Madrid. De Koninklijke won in Amsterdam met 1-2.

In theorie kan ook Lyon de treble nog pakken, maar de Fransen staan al 22 punten achter op koploper PSG. Voor Manchester United is de kans iets groter. De achterstand op Liverpool bedraagt veertien punten.

De overgebleven kanshebbers op de treble:

Club CL Competitie Beker
Ajax 1-2 tegen Real Madrid 2de
2 punten achter
Finale
Barcelona 0-0 tegen Olympique Lyon 1ste
7 punten voor
Finale
Bayern 0-0 tegen Liverpool 2de
3 punten achter
Kwartfinale
Porto 1-2 tegen AS Roma 1ste
1 punt voor
Halve finale
Man City 3-2 tegen Schalke 04 2de
1 punt achter
Kwartfinale
PSG 2-0 tegen Manchester United 1ste
17 punten voor
Halve finale
Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.