Valencia komt zonder Cillessen gehavend uit de strijd in Pamplona

Reacties

Valencia is zondagavond tegen nieuw puntenverlies aangelopen in La Liga. In afwezigheid van Jasper Cillessen, die zich op de wedstrijddag ziek afmeldde bij zijn trainer, eindigde het bezoek aan Osasuna in een nederlaag.

Valencia komt zonder Cillessen gehavend uit de strijd in Pamplona
© Pro Shots
Osasuna
Osasuna
3 - 1
Valencia
Valencia

Cillesens plek onder de lat werd ingenomen door Jaume Doménech, die eerder dit seizoen ook het doel verdedigde tegen Getafe. Toen kreeg hij drie doelpunten om de oren en dat gebeurde hem zondag opnieuw. En dat terwijl de avond nog positief begon voor de bezoekers, die na een kwartier de leiding namen dankzij Rodrigo.

Een snelle spelhervatting van Jaume leidde tot een aanval over de rechterflank, waarbij Kévin Gameiro met een uiterste krachtsinspanning de achterlijn haalde en daar zijn directe tegenstander wegzette. Vervolgens legde hij de bal keurig op maat neer voor Rodrigo, die zijn eenvoudigste doelpunt van het seizoen maakte en van een meter afstand binnentikte.

Diezelfde Rodrigo dupeerde zijn ploeg echter nog voor rust. Tijdens een luchtduel met Pervis Estupiñán deelde hij een elleboogstoot uit, die hem meteen de wedstrijd kostte. Met tien tegen elf zakte Valencia vervolgens weg en viel de gelijkmaker. Jaume had nog een antwoord paraat op een goede kopbal van Adrián López, maar de aanval ging verder en uit de voorzet die volgde van Rubén García kopte Oier raak.

Vroeg in de tweede helft sloeg Osasuna andermaal toe. Ditmaal was Roberto Torres de aangever en maakte Rubén het met het hoofd af. En daarmee was het leed nog niet geschied, want zo'n tien minuten voor tijd bepaalde Estupiñán de eindstand. Doelman Jaume kreeg een hand tegen een scherpe voorzet van rechts, maar was vervolgens kansloos op de keiharde rebound van Estupiñán.

Valencia, dat door de uitnederlaag op de elfde plaats blijft staan in La Liga, moet woensdag weer aan de bak in de competitie. Dan komt het Sevilla van Luuk de Jong op bezoek in Mestalla. Eerder op de dag wonnen de Andalusiërs al thuis van Getafe. Trainer Albert Celades (foto) heeft met Valencia nu drie keer gewonnen, vier keer gelijkgespeeld en drie keer verloren sinds zijn aantreden.

LaLiga

Stand LaLiga 2019/2020

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
10
Osasuna
38
13
13
12
46-54
-8
52
11
Athletic de Bilbao
38
13
12
13
41-38
+3
51
12
Levante
38
14
7
17
47-53
-6
49
13
Real Valladolid
38
9
15
14
32-43
-11
42
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Osasuna
Meer over Osasuna
Meer LaLiga
Meer over LaLiga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.