Valencia is eindelijk verlost van keepersproblemen

De 25-jarige Diego Alves (foto) is vanaf volgend seizoen de nieuwe doelman van Valencia. De Braziliaan was persoonlijk al rond met de club uit de Primera División over een contract voor vier seizoenen. Nu ook de onderhandelingen tussen zijn huidige werkgever UD Almería en de directie van Valencia bijna zijn afgerond, staat niets zijn komst meer in de weg.

Valencia is eindelijk verlost van keepersproblemen

Met het aantrekken van de Braziliaanse keeper verwacht Valencia, dat drie miljoen euro voor hem neertelt, te zijn verlost van het keepersprobleem waarmee het de voorbije jaren kampte. Dit seizoen waren de eerste twee doelverdedigers, de veteraan César Sánchez (39) en Miguel Moyá (26), veelvuldig geblesseerd.

César Sánchez zal vanwege zijn leeftijd en blessuregevoeligheid niet aanblijven. Met de huidige eerste keeper Vicente Guaita (24) is Valencia wél in gesprek over een nieuwe verbintenis. Het contract van Diego Alves bij Almería, dat hem in 2007 aantrok als opvolger van Sander Westerveld, liep nog achttien maanden door. De Zuid-Amerikaan voelde er weinig voor bij tekenen, aangezien hij wil uitkomen voor een club die structureel Europees voetbal speelt.

Eerder verzekerde Valencia zich voor volgend seizoen van Adil Rami, centrumverdediger van Lille. Intussen lijkt ook David Albelda te mogen rekenen op een nieuwe verbintenis. De routinier, een geduchte concurrent op het middenveld van Hedwiges Maduro, 'verdient' volgens technisch directeur Braulio Vázquez contractverlenging.

Valencia neemt het maandagavond in de Primera División op tegen Racing Santander.
Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's