Valencia houdt aansluiting met Spaanse topploegen

Valencia heeft zaterdagavond op eigen veld gewonnen van Espanyol (2-1) en blijft zodoende in het spoor van koploper Real Madrid en achtervolger Barcelona.

Valencia houdt aansluiting met Spaanse topploegen

Los Ches kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong nadat een overtreding van Espanyol-back Dídac Vilá met een gele kaart en een strafschop tegen bestraft werd. Het buitenkansje werd vervolgens verzilverd door Tino Costa.

Voormalig AZ-verdediger Héctor Moreno deed halverwege de tweede helft iets terug, maar Roberto Soldado bezorgde Valencia kort voor tijd alsnog de volle wist, waardoor de ploeg van trainer Unai Emery de negende seizoensoverwinning boekte in veertien duels. De ploeg bezet met dertig punten de derde plaats in de Primera División. De achterstand op Real en Barça bedraagt respectievelijk zeven en vier punten.

Dinsdag speelt Valencia overigens nog in de Champions League. De laatste groepswedstrijd gaan de Spanjaarden op bezoek bij Chelsea. Valencia heeft acht punten uit de eerste vijf duels en heeft nog altijd zicht op plaatsing voor de knock-outfase. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's