Valencia hapt even naar adem maar blijft grootste uitdager Barça

Valencia maakt een ijzersterke start van het seizoen door. Daar kwam zondagavond ook Real Betis achter. De club uit Sevilla ging in eigen huis in een knotsgek duel met 3-6 ten onder. Els Taronges, opgeleefd na de nodige magere jaren.

Betis begon aan de hand van dirigent Andrés Guardado nog wel sterk aan de wedstrijd. Met enkele fraaie openingen begeleidde de Mexicaan vrijwel iedere aanval van de thuisploeg. Valencia maakte echter in de laatste tien minuten van de eerste helft het verschil.

Uit een hoekschop van Daniel Parejo kopte Geoffrey Kondogbia (foto) hard de 0-1 tegen de touwen. Op slag van rust zorgde Gonçalo Guedes, gehuurd van PSG, voor het hoogtepunt van de wedstrijd. De Portugees schoot de bal vanaf twintig meter heerlijk in de kruising.

Na een handsbal van Kondogbia kreeg Betis tien minuten na rust dé mogelijkheid om terug in de wedstrijd te komen. Sergio Léon schoot zijn strafschop echter matig in en doelman Neto bracht redding. In de 64ste minuut was het aan de andere kant wel raak en kopte Rodrigo de 0-3 binnen. Een van richting veranderd schot van Santi Mina betekende een kwartier voor tijd de 0-4.

Valencia ging daarna in een versnelling lager spelen, waardoor Betis de spanning in de wedstrijd in een tijdsbestek van vijf minuten zelfs nog terug wist te brengen. Invaller Joel Campbell maakte er koud in het veld 1-4 van in de 79ste minuut en een minuut later werd het 2-4 via Antonio Sanabria. Cristian Tello maakte er nog eens vier minuten later zelfs 3-4 van. Een complete comeback zat er echter niet in. Simone Zaza bood Valencia met zijn zevende goal in acht duels lucht, waarna Andreas Pereira (ex-PSV) er met een geplaatst schot zelfs 3-6 van maakte.

Door de spectaculaire zege lijkt Los Che helemaal terug van weggeweest in de top van La Liga. Met achttien punten uit acht wedstrijden heeft Valencia zelfs één punt meer dan Real Madrid, dat derde staat. Koploper Barcelona heeft een voorsprong van vier punten op de gereïncarneerde topclub uit de sinaasappelstad. Betis staat met dertien punten negende.