Valencia buigt weer voor Atlético en loopt eindstrijd mis

Atlético Madrid heeft zich geplaatst voor de finale van de Europa League. Na de 4-2 winst in het eerste duel, waren de Madrilenen in de return in het Estadio Mestalla opnieuw te sterk voor Valencia: 1-0.

Valencia, waar Hedwiges Maduro op de bank zat, begon gemotiveerd en sterk aan de wedstrijd. Vrijwel de gehele eerste helft waren Los Ches de bovenliggende partij. Echter, scoren deed de ploeg van trainer Unai Emery niet.

Na rust kregen de bezoekers, gecoacht door Diego Simeone, meer en meer grip op het duel. Op het uur zorgde Adrián López Álvarez (links op de foto) op aangeven van Diego zelfs voor een voorsprong op vijandelijk gebied. De aanvaller controleerde een voorzet beheerst en volleerde vervolgens knap raak: 0-1. Toen was het duel, in de wetenschap dat Valencia drie keer zou moeten scoren om alsnog door te gaan naar de finale, gespeeld.

Atlético Madrid kan zich gaan opmaken voor een eindstrijd tegen Athletic de Bilbao. Deze wordt op woensdag 9 mei gespeeld in Boekarest. De finale gaat voorbij aan de neus van Tiago. De Madrileense aanvoerder kreeg bij een opstootje rood na een tik in het gezicht van Valencia-spits Roberto Soldado. Foto: VI Images