Vader Messi deelt cruciale zin uit Barcelona-contract

Reacties

Jorge Messi heeft met een statement gereageerd op La Liga-president Javier Tebas, die eerder stelde dat de ontsnappingsclausule van zevenhonderd miljoen euro gewoon geldig is in het contract van Lionel Messi. Dat wordt tegengesproken vanuit het kamp van de Argentijnse ster.

Vader Messi deelt cruciale zin uit Barcelona-contract
© Pro Shots

De vader van Messi heeft Tebas een brief gestuurd en maakt daarin twee punten. Wij citeren:

1. We weten niet welk contract precies is geanalyseerd en op basis waarvan de conclusie is getrokken dat de ontsnappingsclausule geldig is, ook als de speler besluit gebruik te maken van een onderliggende clausule die geactiveerd kan worden na het seizoen 2019/20.

2. Het is een duidelijke fout van jullie kant. We verwijzen naar de clausule 8.2.3.6 in het contract tussen speler en club, waarin letterlijk gezegd wordt: 'Deze schadevergoeding wordt niet toegepast wanneer de eenzijdige beëindiging van het contract door de speler ingaat na het beëindigen van het sportieve seizoen 2019/20.'

Het statement van de vader van Messi, die tevens de zaakwaarnemer is van de linkspoot, is een nieuwe zet in het schaakspel tussen Barcelona, Messi en La Liga. Laatstgenoemde organisatie wil Messi erg graag behouden, zodat de Spaanse competitie niet zijn glans verliest. Volgens het kamp rond Messi is La Liga daardoor niet onpartijdig.

Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.