Utrecht zit Vitesse dwars: Flamingo opnieuw in Eredivisie te bewonderen

Reacties

Ryan Flamingo keert terug naar Nederland. De centrumverdediger, die vorig seizoen als huurling indruk maakte bij Vitesse en opnieuw van harte welkom was in Arnhem, komt ditmaal op huurbasis naar FC Utrecht. De Domstedelingen hebben bij werkgever Sassuolo een optie tot koop bedongen.

Utrecht zit Vitesse dwars: Flamingo opnieuw in Eredivisie te bewonderen
© Pro Shots

Flamingo verliet Nederland op jonge leeftijd, toen hij van Almere City FC naar de jeugdopleiding van Sassuolo ging. Daardoor maakte hij vorig seizoen pas zijn eerste officiële minuten op het hoogste niveau van Nederland. Flamingo stond er echter direct en miste slechts één competitieduel voor Vitesse.

Nog voor Ryan Flamingo bij Vitesse neerstreek, sprak VI hem over zijn bijzondere carrière.

De Arnhemmers hadden dan ook maar wat graag weer zaken gedaan met Sassuolo. De koopoptie voor Flamingo lag echter te hoog en een nieuwe huurdeal kwam er dus niet. 'Hij staat defensief zijn mannetje, legt veel energie en power in zijn spel en is tevens offensief een extra wapen bij spelhervattingen', beschrijft technisch directeur Jordy Zuidam de nieuwste aanwinst van FC Utrecht.

De club roert zich stevig op de markt, spelers als Isac Lidberg, Marouan Azarkan, Adrian Balke, Mattijs Branderhorst, Souffian El Karouani, Zidane Iqbal, Ole Romeny en Mats Seuntjens werden eerder aangetrokken, terwijl FC Utrecht ook deals sloot met diverse huurlingen die vorig seizoen al rondliepen in Stadion Galgenwaard. FC Utrecht begon het seizoen met een 0-2 nederlaag tegen PSV, SC Heerenveen is zondag de eerstvolgende tegenstander.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.