Utrecht en ADO kwakkelen voort na schlemielige invalbeurt Dalmau

FC Utrecht en ADO Den Haag zijn zondag weinig opgeschoten met een gelijkspel. Met tien tegen elf zag de thuisclub de voorsprong als sneeuw voor de zon verdwijnen.

FC Utrecht
FC Utrecht
1 - 1
ADO Den Haag

Beide clubs konden wel een overwinning gebruiken, want waar FC Utrecht slechts twee punten pakte in de laatste vier wedstrijden, wachtte ADO Den Haag al zes competitieduels op een overwinning. Ook zondagmiddag maakten beide clubs weinig indruk in Stadion Galgenwaard. De thuisclub had het initiatief, maar veel grote kansen leverde dat niet op. Al kreeg Mimoun Mahi halverwege de eerste helft een aardige mogelijkheid, maar zijn lob was een prooi voor doelman Luuk Koopmans.

Na de hervatting was het snel raak voor FC Utrecht, want in de 48ste minuut maakte Justin Hoogma de 1-0. Na een afgeslagen vrije trap kwam de bal bij de verdediger, die van dichtbij koel afrondde. Nadat Mahi van afstand nog dicht bij de verdubbeling van de voorsprong was, zorgde Adrián Dalmau ervoor dat het nog spannend werd. De Spaanse spits viel bij aanvang van de tweede helft in bij FC Utrecht, maar moest 21 minuten later alweer vertrekken met een rode kaart.

Elf minuten na zijn entree kreeg Dalmau een gele kaart voor een overtreding op zijn landgenoot Pascu en tien minuten later kreeg de spits na een overtreding op Samy Bourard opnieuw geel. FC Utrecht moest met tien tegen elf proberen de voorsprong te verdedigen, maar vijf minuten voor tijd ging het mis. Michiel Kramer zorgde tegen zijn oude club voor de gelijkmaker; van dichtbij werkte de spits een voorzet van Kees de Boer achter doelman Maarten Paes.

Daar bleef het bij in de Domstad, waardoor beide clubs hun reeks wedstrijden zonder overwinning verlengde. FC Utrecht en ADO Den Haag blijven daardoor aanmodderen. FC Utrecht bezet met twaalf punten uit tien duels de negende plaats in de Eredivisie, terwijl ADO Den Haag met zes punten minder en een wedstrijd meer de zeventiende plaats bezet. Die plek betekent aan het einde van dit seizoen rechtstreekse degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie.

Sinds René Hake het op interim-basis overnam van John van den Brom, die naar RC Genk verkaste, speelde FC Utrecht alle wedstrijden met 1-1 gelijk. Onder de trainer uit Drenthe slagen de Domstedelingen er tot dusver niet in de achterstand op de subtop te verkleinen.