Utrecht beleeft makkelijke middag tegen tien man Roda

FC Utrecht heeft zich in de thuiswedstrijd tegen het in 2013 tot dusver ongeslagen Roda JC Kerkrade uitstekend hersteld van nederlagen tegen NEC (0-3) en PSV (1-2). De wedstrijd in De Galgenwaard was na een half uur al beslist, omdat Roda na achttien minuten met tien kwam te staan: 4-0.

De eerste vijf minuten bleken een voorbode van wat komen ging. Cedric van der Gun en Eric Duplan hadden de openingstreffer op hun schoen, maar Roda-doelman Filip Kurto redde. Hoewel Roda daarna een goede kopkans kreeg via Guus Hupperts, bleef Utrecht aandringen. In de achttiende minuut kwam de beloning.

Duplan was op weg naar Kurto, toen hij werd gehaakt door Abel Tamata. De van PSV gehuurde linksback kreeg rood, waarna Jacob Mulenga de penalty kalm binnenschoof. Het verzet van de Limburgers was definitief gebroken toen Utrecht-aanvoerder Jan Wuytens van buiten het zestienmetergebied uit mocht halen en de bal loepzuiver in de hoek schoot.

Wat restte was een makkelijke middag voor de Domstedelingen. Twee minuten na rust kon Tommy Oar er uit de rebound 3-0 van maken, nadat Kurto van dichtbij nog wel redding had kunnen brengen op een inzet van Mulenga. De Zambiaan maakt er in de 64ste minuut zelf nog 4-0 van, waardoor hij dit seizoen alweer elf competitietreffers achter zijn naam heeft staan, een persoonlijk record.

Omdat de tien man van Roda voor geen enkele noemenswaardige dreiging zorgde, kabbelde de wedstrijd rustig naar het eindsignaal toe. Voor Utrecht betekent het de zesde thuiszege van dit seizoen en bovendien nadert het Twente op de ranglijst tot op twee punten. Roda weet na zes remises en twee overwinning weer wat verliezen is. Met 22 punten staat het zestiende met evenveel punten als nummer zeventien VVV-Venlo.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.