Ernstige polsbreuk velt jonge Japanner 'Sjakie' in Utrecht

FC Utrecht-coach Jan Wouters heeft opnieuw te maken gekregen met tegenslag. Na het eerder voor de komende weken afhaken van steunpilaren Nana Asare en Dave Bulthuis, moeten de Domstedelingen het nu ook doen zonder de negentienjarige Yoshiaki Takagi. De Japanner, die deze jaargang tot zeven optredens kwam, heeft tijdens de training een gecompliceerde polsbreuk opgelopen.

Ernstige polsbreuk velt jonge Japanner 'Sjakie' in Utrecht

'Daardoor mist hij de rest van het seizoen', vertelt clubarts Simon Goedegebuure. 'Op de training van vrijdagochtend is Yoshiaki ongelukkig gevallen op zijn pols. Daarbij heeft hij zijn pols op verschillende plaatsen gebroken. De breuk moet op operatieve wijze hersteld worden. Daardoor is Sjakie de rest van het seizoen zeer waarschijnlijk niet meer inzetbaar.'

Nana Asare is vanwege een enkelblessure zes weken niet beschikbaar. Bulthuis moet drie weken toekijken vanwege eveneens enkelklachten. Beide Utrecht-spelers vielen zaterdag geblesseerd uit tijdens de Eredivisiewedstrijd bij PSV (2-1 verlies).

Ook Adam Sarota is al langer niet beschikbaar vanwege fysieke malheur. Marcus Nilsson heeft een rugblessure en Anouar Kali is geschorst.

FC Utrecht treft zondagmiddag Roda JC Kerkrade in eigen huis. De ploeg van Wouters is momenteel knap zesde met maar drie punten achterstand op Vitesse.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen