Uth bezorgt Nagelsmann zeer welkome driepunter

Mark Uth heeft 1899 Hoffenheim weer hoop gegeven op lijfsbehoud. De ex-speler van Heracles Almelo en SC Heerenveen was met twee treffers goud waard voor zijn elftal

1899 Hoffenheim - FSV Mainz 05 3-2
Uth begon pas voor het eerst dit kalenderjaar in de basis, het was zelfs pas de vijfde keer dit seizoen dat hij aan de aftrap verscheen. Maar de 24-jarige spits sloeg op driekwart wedstijd de beslissende kloof tussen beide ploegen, door eerst op aangeven van Kevin Volland (2-1) en kort daarna dankzij de opstomende Pavel Kaderabek (3-1) eenvoudig binnen te tikken.

Jhon Cordoba had de bezoekers na tien minuten op voorsprong gezet door de bal precies tussen de benen van keeper Oliver Baumann door te mikken, waarna Nadiem Amiri de ploeg van Julian Nagelsmann na een mooie aanval meteen weer terug in de wedstrijd bracht. De opvolger van Huub Stevens kreeg het vlak voor tijd echter nog even benauwd, nadat Jairo zich handig vrij had gespeeld en na de bevliegingen van Uth fraai de 3-2 binnenknalde.

Een strijdlustig Hoffenheim overleefde echter de laatste vijftien bange minuten tegen de subtopper, waardoor het als nummer voorlaatst weer aansluiting heeft bij Werder Bremen (twee punten meer) en FC Augsburg (drie).

Hertha BSC - VfL Wolfsburg 1-1
Hertha BSC, dat na de winterstop nog niet heeft gewonnen, heeft in ieder geval voor een dag de derde plaats in de Bundesliga te pakken. Door een 1-1 gelijkspel tegen concurrent VfL Wolfsburg, dat achtste staat op vijf punten achterstand, gaat de club uit Berlijn op de ranglijst over Bayer Leverkusen heen, dat zondag speelt tegen Borussia Dortmund.

Het enige doelpunt van Hertha BSC, waar Roy Beerens niet tot de selectie behoorde, werd gemaakt door ex-Feyenoorder Salomon Kalou. Het betekende de gelijkmaker, want Marcel Schäfer had Wolfsburg vlak na rust op voorsprong gebracht. Bas Dost ontbrak vanwege een blessure bij de bezoekers.

Mahmoud Dahoud was zaterdagmiddag de gevierde man aan de kant van Borussia Mönchengladbach, dat goede zaken deed in de strijd om Europees voetbal.

Borussia Mönchengladbach - 1. FC Köln 1-0
Net als Hertha deed ook Borussia Mönchengladbach - met Roel Brouwers tot de laatste minuut op de bank - goede zaken in de strijd om Europees voetbal. Mahmoud Dahoud maakte al in de negende minuut het enige doelpunt van de wedstrijd.

Gladbach staat nu vijfde, een plek die aan het eind van het seizoen recht geeft op deelname aan de Europa League. Köln moet het doen met de negende plaats, maar heeft slechts vier punten minder dan nummer zes Schalke 04, dat een wedstrijd minder gespeeld heeft. De nummer zes van de Bundesliga mag deelnemen aan de voorrondes van de Europa League.