Uth belangrijk voor 1899, Bazoer weer toeschouwer

Reacties

Mark Uth heeft 1899 Hoffenheim op het spoor gezet van een succes tegen zijn favoriete tegenstander FSV Mainz 05. VfL Wolfsburg incasseerde in Keulen een bittere nederlaag.

Uth belangrijk voor 1899, Bazoer weer toeschouwer

1. FC Köln – VfL Wolfsburg 1-0
VfL Wolfsburg heeft op bezoek bij 1. FC Köln een punt door de vingers zien glippen. In de tachtigste minuut bleek een overtreding van Diego Benaglio fataal voor Die Wölfe. De doelman ging in de fout na een actie van Anthony Modeste. De Franse spits, die kort daarvoor nog door Jeffrey Bruma van de openingstreffer was afgehouden, profiteerde van elf meter.

Met zijn vijftiende doelpunt van het seizoen werd Modeste de matchwinner voor Köln, dat door de overwinning de kandidatuur voor een Europees ticket bevestigde. Die Geissbocken staan vijfde in de Bundesliga. Wolfsburg, waar Riechedly Bazoer opnieuw negentig minuten op de bank bleef, blijft als nummer veertien in de gevarenzone.  

1899 Hoffenheim – FSV Mainz 05 4-0
1899 Hoffenheim heeft zich hersteld van de eerste nederlaag van het seizoen, die vorige week werd toegebracht door RB Leipzig. De formatie van trainer Julian Nagelsmann kwam al na vijf minuten Uth op het goede spoor dankzij Uth. De voormalig spits van SC Heerenveen en Heracles Almelo liet zien dat FSV Mainz 05 hem ligt als tegenstander. Op aangeven van Sebastian Rudy maakte hij zijn vijfde treffer in zijn vierde Bundesliga-duel met Mainz.

Het doelpunt van Uth bleek de opmaat voor een overwinning. Mainz verzuimde onder anderen via Pablo de Blasis de kansen op de gelijkmaker te benutten. Aan de andere kant bezegelde Marco Terrazzino, die Uth in de 76ste minuut had vervangen, vijf minuten na zijn entree het lot van de gasten. Adám Szalai vergrootte met twee treffers de vreugde voor Hoffenheim, dat door de zege weer de nummer drie van Bundesliga is.

Overige uitslagen:
Borussia Mönchengladbach – SC Freiburg 3-0
Hertha BSC – FC Ingolstadt 1-0

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.