Uruguayaanse bond opent aanval op FA na schorsing Cavani

Reacties

Edinson Cavani krijgt massale steun uit zijn vaderland naar aanleiding van zijn schorsing. De Uruguayaanse spits van Manchester United moet drie wedstrijden toekijken vanwege een als racistisch beoordeelde opmerking op social media.

Uruguayaanse bond opent aanval op FA na schorsing Cavani
© Pro Shots

Eind november raakte Cavani in opspraak, toen hij in een antwoord op zijn Instagram-pagina de woorden gracias negrito gebruikte. De 33-jarige aanvaller was zich van geen kwaad bewust, maar verwijderde de post en bood zijn excuses aan. Toch legde de aanklager van de FA, de Engelse voetbalbond, hem een schorsing van drie wedstrijden op.

Cavani reageerde op nieuwjaarsdag met een uitgebreid statement: 'Ik accepteer de sanctie. In de wetenschap dat ik niet op de hoogte ben van de Engelse taalgewoonten ben ik het echter niet eens met het standpunt. Ik bied mijn excuses aan aan iedereen die zich beledigd voelde door wat ik bedoelde als het tonen van liefde jegens een vriend.'

De Uruguayaanse voetbalbond (AFU) springt nu alsnog in de bres voor Cavani. De bond meent dat de FA de woorden van Cavani totaal verkeerd beoordeeld heeft. Volgens de AFU heeft Cavani een term gebruikt die heel gangbaar is in Zuid-Amerika om een vriend of geliefde aan te spreken. Dat de FA zijn woorden als racistisch bestempeld is volgens de AFU juist discriminatie. De Uruguayaanse bond spreekt van een oneerlijke, dogmatische en subjectieve werkwijze bij de Engelse voetbalbond.

'Wij willen bij dezen het eervolle karakter van Edinson Cavani én de cultuur van ons land verdedigen. Wij zijn tegen iedere vorm van discriminatie, maar helaas toont de Engelse voetbalbond door deze straf een enorme onwetendheid en minachtig voor de multiculturele wereld. De FA straft hier niet alleen één speler mee, maar onze hele cultuur en levenswijze, en maakt zich daardoor zelf schuldig aan discriminatie en racisme.'

De AFU verzoekt de FA dan ook dringend om de schorsing van Cavani terug te draaien en bovendien eens goed te kijken naar het strafproces. De boodschap wordt inmiddels ook massaal gedeeld door ploeggenoten van Cavani bij de Uruguayaanse nationale ploeg, waaronder Diego Godín en Luis Suárez.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer E. Cavani
Meer over E. Cavani
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.