Update: Bologna juicht te vroeg met aankondiging komst Schouten

Reacties

De transfer van Jerdy Schouten naar Bologna leek in kannen en kruiken, maar de speler en zijn zaakwaarnemer en de Italiaanse club zijn in tegenstelling tot eerdere berichten nog niet tot overeenstemming gekomen.

Update: Bologna juicht te vroeg met aankondiging komst Schouten

Dat het nieuws van de transfer al uitlekte is even opmerkelijk als verklaarbaar. De officiële site en het twitteraccount van de Italiaanse club meldden een akkoord en brachten al het nieuws dat de middenvelder, die afgelopen seizoen bij Excelsior opviel, een meerjarig contract ging tekenen. Zelfs een foto van Schouten die zijn handtekening onder een document zette was te zien. Inmiddels heeft Bologna alle berichten verwijderd, alleen is de naam van Schouten nog terug te vinden in een bericht over de eerste dag van het trainingskamp. Het lijkt er overigens niet op dat de transfer afketst. Beide partijen naderen wel degelijk een akkoord, maar er is nog geen akkoord.

Oorspronkelijk bericht:
Jerdy Schouten heeft donderdagavond een meerjarig contract getekend bij Bologna. De Serie A-club betaalt, inclusief bonussen, zo'n drie miljoen euro voor de middenvelder. Excelsior ontving nooit eerder zoveel geld voor een speler.

De 22-jarige Schouten stond ook in de belangstelling van andere clubs, maar besloot al snel dat de Serie A zijn voorkeur had. 'Dat staat los van direct spelen, waar iedereen altijd gelijk over begint. Gewoon de mogelijkheden zien om als voetballer stappen te maken, daar gaat het hem om. En vergis je niet, hij eist de bal op en weet wat hij er mee wil doen', legde zijn zaakwaarnemer Frank Schouten al uit in gesprek met VI.

De carrière van Schouten, die vrijdag om 14.00 uur gepresenteerd wordt, blijft zich door de transfer naar Bologna in een stroomversnelling bevinden. Nog maar een jaar geleden stapte hij over van Telstar naar Excelsior. In de Eredivisie groeide hij vervolgens uit tot een smaakmaker bij de Kralingers, wat hem nu een verhuizing naar de Serie A oplevert.

Bij Bologna wordt Schouten ploeggenoot van Mitchell Dijks en Stefano Denswil. Laatstgenoemde staat op het punt zijn transfer van Club Brugge naar de Italiaanse club af te ronden. De kans is groot dat Dijks juist vertrekt bij Bologna, hij heeft een aanbieding op zak van AC Milan.

Duurste uitgaande transfers ooit van Excelsior:

Speler Club Transfersom
Jerdy Schouten Bologna 3
Mike van Duinen PEC Zwolle 0,75
Mounir El Hamdaoui Tottenham Hotspur 0,75
Danny Buijs FC Groningen 0,75
Jordan Botaka Leeds United 0,67

Transfersommen in miljoenen euro's. Bron: Transfermarkt.nl.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.