Excelsior-parel Schouten kiest voor Italiaans avontuur

Reacties

De verwachting is dat de transfer van Jerdy Schouten één dezer dagen zijn beslag gaat krijgen. De middenvelder gaat Excelsior een recordbedrag, inclusief bonussen en een doorverkooppercentage richting de drie miljoen euro, opleveren.

Excelsior-parel Schouten kiest voor Italiaans avontuur

'Ik wil benadrukken dat er nog geen akkoord is, maar het kan snel gaan', benadrukt zaakwaarnemer Frank Schouten. 'Het wordt sowieso Italië, die keuze heeft Jerdy gemaakt.' Bologna en Atalanta Bergamo hebben de beste papieren, Genoa doet er ook alles aan hem te overtuigen.

De 22-jarige Schouten heeft zijn voorkeur voor Italië inmiddels uitgesproken, omdat hij denkt dat hij met zijn spel daar het beste past. 'Hij is er zo rustig onder, hoe hij doet, hoe hij reageert. Hij heeft echt alle ingrediënten om te slagen daar. Hij heeft het ook echt allemaal uitgestippeld op deze manier. En ook Ferry de Haan verdient de complimenten. Hij heeft vanaf het begin, toen hij hem bij Telstar zag spelen, laten blijken dat hij het zag zitten in Schouten. Mooi dat Excelsior daar nu ook voor beloond wordt.'

Italiaanse clubs hebben Schouten al langer in het vizier. In de winterstop wilde Atalanta Bergamo hem al overnemen. De speler zelf en Excelsior wilden toen niet, maar Schouten heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij na het seizoen wilde nadenken over de stap. De degradatie van Excelsior heeft zijn vertrekwens in een stroomversnelling gebracht. Zowel Atalanta als Bologna heeft Schouten meerdere malen bekeken en allerlei data van hem bestudeerd. Die data – met name zijn passes en balveroveringen – wezen ook uit dat Frankrijk en Italië voor het type speler dat hij is perfect zou passen. Ook toen het met Excelsior en Schouten in de tweede seizoenshelft wat minder ging, bleven ze hem volgen.

Visie en beleid
Ook de Nederlandse voorbeelden in Italië bevestigden hem in zijn keuze. Marten de Roon en Hans Hateboer hebben de tijd gekregen bij Atalanta om de speler te worden die ze nu zijn, Mitchell Dijks bij Bologna (nu in de belangstelling van grotere clubs) is ook zo'n voorbeeld. Veel Italiaanse (subtop)clubs blinken momenteel uit door hun visie en beleid. Veel spelers leveren de subtoppers nu geld op omdat zij voor een veelvoud van hun transfersom worden doorverkocht. 'Jerdy ziet het als clubs waar hij zich verder kan ontwikkelen. Dat staat los van direct spelen, waar iedereen altijd gelijk over begint. Gewoon de mogelijkheden zien om als voetballer stappen te maken, daar gaat het hem om. En vergis je niet, hij eist de bal op en weet wat hij er mee wil doen.'

De belangstelling voor Schouten, die één volledig jaar Eredivisie achter de rug heeft, is enorm. Vanuit Engeland, Frankrijk, Zwitserland, Duitsland en Italië melden zich clubs. 'Ongekend eigenlijk. Voor mij, voor Jerdy en voor Excelsior. Ik heb echt mooie clubs teleur moeten stellen.' Onder andere Crystal Palace en FC Basel behoorden tot de clubs die een nee van het kamp-Schouten ontvingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Excelsior
Meer over Excelsior
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.