Denswil kiest voor avontuur in de Serie A

Reacties

Stefano Denswil heeft zijn gewenste transfer te pakken. Als de medische keuring geen problemen oplevert, stapt de verdediger voor ruim zes miljoen euro over van Club Brugge naar Bologna. Er ligt een driejarig contract voor hem klaar.

Denswil kiest voor avontuur in de Serie A

Bologna bereikte vorige week al een akkoord met Club Brugge over de transfersom. Op dat moment besloot Denswil nog even te wachten, omdat er ook concrete aanbiedingen voor hem lagen vanuit de Premier League en de Ligue 1. Uiteindelijk heeft de mandekker er toch voor gekozen om naar Italië te verhuizen. Op hoofdlijnen ligt er inmiddels een akkoord tussen Denswil en Bologna.

De 26-jarige Denswil tekende in januari 2015 een contract bij Club Brugge, dat hem destijds transfervrij overnam van Ajax. In Amsterdam slaagde de linksbenige verdediger er niet in om door te breken, maar eenmaal in België groeide hij uit tot een zeer betrouwbare kracht. De beloning voor die ontwikkeling volgt nu in de vorm van een transfer.

Dijks
Bij Bologna wordt Denswil ploeggenoot van Mitchell Dijks, die ook een verleden heeft bij Ajax. Of de twee ook echt samen aan het seizoen zullen beginnen is echter de vraag, want de linksback heeft zich in het afgelopen seizoen in de kijker gespeeld bij enkele grote clubs. Zo heeft AC Milan hem al een aanbieding voorgeschoteld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.