United wint probleemloos door inbreng van Van Persie

Manchester United heeft de wedstrijd tegen Everton zonder problemen afgesloten met een overwinning. Op Old Trafford was Robin van Persie weer belangrijk voor The Red Devils (2-0).

Al na tien minuten werd het kwaliteitsverschil tussen beide ploegen zichtbaar. Robin van Persie had Everton-keeper Tim Howard al omspeeld, maar mikte de bal vervolgens met zijn rechterbeen op de paal.

Vier minuten later was het wel raak. Van Persie won op gemakkelijke wijze het duel van John Heitinga, die wederom niet zijn beste wedstrijd voor Everton speelde, en legde de bal klaar voor Ryan Giggs. De routinier bleef vervolgens kalm en opende de score: 1-0.

In eigen huis bleef United de bovenliggende partij en als Everton gevaarlijk werd konden The Mancunians rekenen op de uitstekend keepende David de Gea. Op slag van rust werd de score alsnog verdubbeld.

Een haast soortgelijke actie als in de beginfase werd ditmaal wél benut door Van Persie die zijn negentiende Premier League-doelpunt van het seizoen maakte. De aanvaller omspeelde Howard en schoot de bal beheerst binnen. Een poging van Heitinga om de bal uit het doel te halen met een sliding faalde.

Na de 2-0 leek United tevreden en zette het het tempo op een lager pitje, waardoor er geen doelpunten meer vielen in Manchester. Door de zege staat United inmiddels twaalf punten voor op achtervolger Manchester City. Everton blijft zesde staan.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.