United revancheert zich tegen Swansea voor bekerverlies

Manchester United heeft de frustratie van drie verliespartijen op rij van zich af gespeeld door in eigen huis Swansea City te verslaan: 2-0.

Zes dagen eerder stapte de club uit Wales nog als winnaar van het veld, toen beide clubs elkaar troffen in de vijfde ronde van de FA Cup. Daarna volgde voor United een 2-1 nederlaag tegen Sunderland in de halve finale van de League Cup, terwijl voorafgaande aan het eerste duel met Swansea in de competitie met 2-1 was verloren van Tottenham Hotspur. Het was voor het eerst sinds 2001 dat United drie wedstrijden op rij verloor.

Het vertrouwen bij United, dat aantrad zonder de gekwetste Robin van Persie, was dan ook broos. Swansea, waarbij de geblesseerden Michel Vorm, Dwight Tiendalli en Jonathan de Guzman ontbraken, maakte het de regerend landskampioen een helft lang lastig. Na goed voorbereidend werk van Adnan Januzaj, die voor rust al een vrije trap op de lat krulde, kon United via Antonio Valencia kort na rust de leiding nemen.

Daarmee leek er een last van de schouders te vallen van The Mancunians, die direct beter begonnen te voetballen. Danny Welbeck (bejubeld op foto boven) onderstreepte dat door in de 59ste minuut met een handige voetbeweging een mislukt schot van Patrice Evra tot doelpunt te promoveren. Daarna volgde voor de thuisclub een aantal uitgelezen mogelijkheden op meer, maar een derde treffer bleef uit. Alexander Büttner viel in de 79ste minuut in als linksback. In het bekertreffen was hij nog basisspeler.