United-ontslag doet nog pijn bij Moyes: 'Ze zijn niets opgeschoten'

Reacties

David Moyes heeft vijf jaar na zijn ontslag bij Manchester United zijn licht laten schijnen op de situatie bij The Red Devils. De Schot vindt dat United bijzonder weinig is opgeschoten sinds zijn ontslag in april 2014.

United-ontslag doet nog pijn bij Moyes: 'Ze zijn niets opgeschoten'

De 56-jarige Moyes werd in de zomer van 2013 door Sir Alex Ferguson hoogstpersoonlijk aangedragen als opvolger. Manchester United ging daarin mee en schotelde de Schot een zesjarig contract voor. Die verbintenis zou over twee maanden zijn afgelopen, maar inmiddels is United vier managers verder. Ryan Giggs nam de honneurs tijdelijk waar, daarna stonden Louis van Gaal, José Mourinho en Ole Gunnar Solskjaer voor de groep.

Sinds het ontslag van Moyes gaf United een slordige 750 miljoen euro uit op de transfermarkt, maar deed de club eigenlijk geen enkel seizoen serieus mee om de titel. Dit seizoen staan The Mancunians met nog twee duels te gaan zesde en lijkt kwalificatie voor de Champions League uit het zicht. Moyes schoof donderdag aan bij TalkSport en werd gevraagd naar zijn mening over de huidige stand van zaken.

'Mijn gevoel is dat er heel weinig veranderd is ten opzichte van het moment dat ik werd aangesteld. Toen ik het overnam van Sir Alex Ferguson moest er een hele hoop veranderen, de hele selectie moet gerenoveerd worden. Dat zou natuurlijk tijd kosten', maar die tijd kreeg Moyes niet. 'In de vijf jaar sinds mijn ontslag is de club nauwelijks vooruitgegaan. Ze zijn nog steeds min of meer op hetzelfde punt; er moet nog steeds een hoop veranderen. De jaren na mijn vertrek zijn voor mijn gevoel niet echt nuttig besteed.'

Zijn ontslag bij United deed pijn, vertelt Moyes. 'Dat is waarschijnlijk de laatste keer dat ik gehuild heb', antwoordde hij desgevraagd. Na zijn vertrek in 2014 was Moyes nog werkzaam bij Real Sociedad, Sunderland en West Ham United.

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.