United mikpunt van spot: 'Vanaf nu neemt Ronaldo de strafschoppen'

Reacties

Voor het eerst sinds 2009 verloor Manchester United in eigen huis van Aston Villa. Na de pijnlijke 0-1 nederlaag ging het vooral over de gemiste strafschop van Bruno Fernandes in de extra tijd.

United mikpunt van spot: 'Vanaf nu neemt Ronaldo de strafschoppen'
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
0 - 1
Aston Villa
Aston Villa

In de 91ste minuut van de wedstrijd op Old Trafford kopte Edinson Cavani de bal tegen de hand van Kortney Hause en dus ging de bal op de stip. Niet Cristiano Ronaldo, maar Fernandes ging achter de bal staan. De spelers van Aston Villa deden er vervolgens alles aan om Fernandes uit zijn concentratie te halen en met succes: de normaal ijzig kalme Portugees schoot de bal wild over en verzuimde zo om United in ieder geval nog een punt te bezorgen (zie video onder).

In Engeland rees vooral de vraag waarom Ronaldo de belangrijke strafschop niet opeiste. 'Die beslissing hebben we voor de wedstijd genomen', vertelde manager Ole Gunnar Solskjaer achteraf bij de BBC. 'Bruno is normaal gesproken heel goed in dit soort situaties, maar helaas ging het deze keer mis', aldus de Noor, die zich ergerde aan het gedrag van de Villa-spelers voor de penalty.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Hoe ze rond die strafschopstip bezig waren, daar houd ik niet van. Dat is niet oké, daar zouden ze een gele kaart voor moeten geven in mijn ogen, maar ze hebben gekregen wat ze wilden. Deze misser gaat niet tussen de oren zitten bij Bruno, hij is mentaal sterk en zal de volgende keer gewoon weer de bal opeisen', zei Solskjaer.

Voor United betekende de 0-1 de derde nederlaag in de laatste vier duels. 'Wanneer je wedstrijden verliest, baart je dat zorgen, natuurlijk. Woensdag (Champions League-duel met Villarreal) wacht er weer een grote wedstrijd. We moeten punten pakken, ik weet dat mijn spelers gaan vechten voor elkaar en voor het shirt.'

Na de vuurpijl van Fernandes was United in Engeland mikpunt van spot. Onder meer Gary Lineker grapte op Twitter over de misser: 'Ik denk dat we kunnen stellen dat Cristiano Ronaldo vanaf nu de strafschoppen zal nemen, aangezien de bal van Bruno Fernandes nog steeds niet op aarde geland is.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.