United maakt na historisch snelle treffer einde aan monsterserie City

Reacties

Na 21 overwinningen op rij heeft Manchester City weer eens een wedstrijd verloren. Uitgerekend Manchester United werd in de stadsderby de eerste ploeg sinds 21 november (Tottenham Hotspur, 2-0) die de onverslaanbare equipe van Pep Guardiola een halt toeriep.

United maakt na historisch snelle treffer einde aan monsterserie City
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
0 - 2
Manchester United
Manchester United

En dat terwijl United na drie doelpuntloze gelijke spelen op rij volgens de critici in een 'vormdip' zat. Ole Gunnar Solskjaer was het daar niet mee eens en wees op de ongeslagen reeks van tien duels. En die hield zondagavond in het Etihad Stadium wonderwel stand, waardoor City in de Premier League nu al vier wedstrijden (1x gelijk, 3x verlies) wacht op een overwinning op de stadgenoot.

Eind december frustreerde United de ploeg van Guardiola nog tijdens een doelpuntloos gelijkspel (0-0), dit keer was de ban in de Manchester Derby al na 101 seconden gebroken. Een overtreding van City-aanvaller Gabriel Jesus op Anthony Martial leidde tot een penalty, die specialist Bruno Fernandes benutte (al zat Ederson er met een hand nog aan). Het was een historisch snelle tegengoal voor City.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het was natuurlijk niet de start waar Guardiola op had gehoopt, maar City had nog genoeg tijd en nam na dat slordige begin het heft in handen. Dat overwicht vertaalde zich ook in mogelijkheden voor de weer fitte Ilkay Gündogan, Oleksandr Zinchenko en Gabriel Jesus, maar zij konden Dean Henderson (de vervanger van de net vader geworden David de Gea) niet in de problemen brengen.

Kort na rust was Rodri met een schot dat de bovenkant van de lat schampte nog het dichtste bij, maar het was United dat ook vroeg in de tweede helft toesloeg. De mee opgekomen Luke Shaw schoot de bal na een combinatie met Martial in de verre hoek. De linksback zorgde er daarmee voor dat City voor het eerst sinds september 2020 (!) weer tegen een achterstand van meer dan één goal aankeek.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

En die riante voorsprong gaf United niet meer uit handen. City probeerde het nog wel en was in het laatste kwartier via invaller Phil Foden en Raheem Sterling ook nog dicht bij de aansluitingstreffer, maar spannend werd het niet meer. En dus verloren The Citizens voor het eerst na 28 wedstrijden weer eens, al is er gezien de voorsprong van elf punten op United nog steeds niet echt sprake van een titelrace.

Premier League

Stand Premier League 2020/2021

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
27
5
6
83-32
+51
86
2
Manchester United
38
21
11
6
73-44
+29
74
3
Liverpool
38
20
9
9
68-42
+26
69
4
Chelsea
38
19
10
9
58-36
+22
67
5
Leicester City
38
20
6
12
68-50
+18
66
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.