United-fan Daramy vreest 'verpletterende' kracht City

Reacties

FC Kopenhagen maakt zich op voor een strijd tussen David en Goliath. Aanvaller Mohamed Daramy maakt zich niet al te veel illusies.

United-fan Daramy vreest 'verpletterende' kracht City
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
5 - 0
FC Kopenhagen
FC Kopenhagen

Daramy keek zondag met extra aandacht naar de strafexercitie van City in de Manchester-derby, waarbij United het slachtoffer was. Wat hij zag, deed hem sidderen. Niet alleen is de Ajax-huurling in Deense dienst groot fan van United, maar ook is hij met Kopenhagen de volgende tegenstander van The Citizens.

'Het is natuurlijk gaaf en spannend om daar te spelen', kijkt Daramy uit naar het Champions League-duel van woensdag in Etihad Stadium. 'Niemand verwacht iets bijzonders. City zal ons bijna verpletteren, zou je kunnen zeggen. Maar we moeten de juiste mentaliteit hebben en niet te bang zijn.'

De Deense international beseft dat de kans op een succes bijzonder klein is. 'Je weet wat voor wedstrijd het gaat worden. We moeten ons de ballen uit de broek werken om te voorkomen dat ze winnen. Iedereen weet dat het heel moeilijk gaat worden. We moeten onze best doen en geen pak slaag krijgen, zoals United kreeg.'

Het resultaat tegen City is van secundair belang voor FC Kopenhagen. 'We moeten in ieder geval niet vergeten dat we zaterdag weer een wedstrijd hebben. We hoeven niet alles op alles te zetten om drie punten te halen', aldus Daramy over de waarde van het Champions League-duel.

UEFA Champions League

Stand Groep G UEFA Champions League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
6
4
2
0
14-2
+12
14
2
Borussia Dortmund
6
2
3
1
10-5
+5
9
3
Sevilla
6
1
2
3
6-12
-6
5
4
FC Kopenhagen
6
0
3
3
1-12
-11
3
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer M. Daramy
Meer over M. Daramy
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.