United faalt ook tegen Chelsea ondanks goal Ronaldo: CL-ticket nog verder weg

Reacties

Manchester United heeft opnieuw schade opgelopen in de strijd om Champions League-voetbal. De nieuwe club van Erik ten Hag kwam in eigen huis tegen Chelsea nog goed weg met één punt.

United faalt ook tegen Chelsea ondanks goal Ronaldo: CL-ticket nog verder weg
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
1 - 1
Chelsea
Chelsea

De onvrede over de staat van de club was voelbaar op Old Trafford. Het chagrijn borrelde op, er werd binnen en buiten het stadion geprotesteerd tegen de Amerikaanse clubeigenaren en het spel van de ploeg van interim-manager Ralf Rangnick maakte de stemming er niet beter op. United had in de eerste helft weinig in te brengen tegen Chelsea. De thuisploeg had het aan David de Gea te danken dat de schade beperkt bleef. Met Hakim Ziyech en Romelu Lukaku opnieuw op de bank en Mason Mount, Timo Werner en Kai Havertz als aanvallers vond Chelsea met speels gemak gaten in de United-defensie.

N'Golo Kanté liet in de achttiende minuut al een grote kans op de 0-1 liggen door in kansrijke positie de bal te slap in te schieten. De Gea redde simpel op het schot van de Fransman en had even later ook een antwoord op een venijnige poging van Werner, die achteraf buitenspel bleek te staan. De grootste kans van de eerste helft was voor Havertz. De Duitser stuurde de bal met zijn hoofd onvoldoende naar een hoek uit een voorzet van Reece James. Chelsea had voor rust liefst elf doelpogingen, tegenover drie van United. De wedstrijd controleren zat er ook niet in voor The Red Devils, die slechts 35 procent balbezit hadden.

Vanwege het zorgwekkende spelbeeld was het opvallend dat Rangnick halverwege geen wissels doorvoerde. Het was bijna wachten tot het misging. In de 53ste minuut kwam United nog met de schrik vrij toen Werner nét niet bij de bal kon uit een voorzet van Mason Mount. In de zestigste minuut was het dan wel eindelijk raak voor Chelsea. Na een voorzet van James belandde de bal via Havertz bij Marcos Alonso, die scoorde met een schot in de verre hoek: 0-1.

Ronaldo staat op
Chelsea kon op Old Trafford niet lang genieten van de voorsprong. Waar menig United-supporter zal hebben gevreesd dat het in de slotfase van kwaad tot erger zou gaan, was het Ronaldo die weer voor hoop zorgde in het Theatre of Dreams. Na een slordigheid van Kanté was het Matic die tegen zijn oude club de Portugees in stelling bracht met een slimme pass door de lucht. De aanname van Ronaldo was fantastisch, net als zijn schot. Met een knal over Édouard Mendy heen liet de spits de goalie kansloos en maakte hij zijn zeventiende competitiedoelpunt van het seizoen: 1-1.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Tuchel probeerde met wissels nog het verschil te maken in de slotfase. De tacticus hield Ziyech op de bank, maar liet Lukaku, Christian Pulisic en Ruben Loftus-Cheek wel invallen. Het was niet voldoende om nog het verschil te maken. Aan de andere kant was Ronaldo nog gevaarlijk met een schot uit een moeilijke hoek, maar de sterspeler stuitte op Mendy. Een lichtpuntje voor de United-supporters was wel het Premier League-debuut van de zeventienjarige Argentijn Alejandro Garnacho, die in de extra tijd mocht invallen.

United schiet maar weinig op met het punt tegen Chelsea. De nummer zes van Engeland heeft nu nog een achterstand van vijf punten op nummer vier Arsenal, dat ook nog eens twee wedstrijden minder gespeeld heeft dan de rivaal. Zo is de kans wel erg klein dat Ten Hag zich volgend seizoen met zijn nieuwe team op het Champions League-podium kan laten zien.

Premier League

Stand Premier League 2021/2022

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
29
6
3
99-26
+73
93
2
Liverpool
38
28
8
2
94-26
+68
92
3
Chelsea
38
21
11
6
76-33
+43
74
4
Tottenham Hotspur
38
22
5
11
69-40
+29
71
5
Arsenal
38
22
3
13
61-48
+13
69
6
Manchester United
38
16
10
12
57-57
0
58
7
West Ham United
38
16
8
14
60-51
+9
56
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.