Bekogelen rennende Simeone komt Manchester United duur te staan

Reacties

De UEFA heeft Manchester United een boete van 10.000 euro opgelegd. Supporters van de Engelse topclub namen vorige maand na de Champions League-uitschakeling tegen Atlético Madrid-trainer Diego Simeone onder vuur.

Bekogelen rennende Simeone komt Manchester United duur te staan
© Twitter CBS Sports Golazo

Na het laatste fluitsignaal kreeg Simeone onderweg naar de catacomben onder meer WC-rollen en aanstekers naar zich toegegooid. Het chagrijn was groot op Old Trafford, omdat Atlético United de weg naar de kwartfinale had versperd. Door een doelpunt van Renan Lodi bekerde niet United, maar Atlético door in het miljardenbal.

The Mancunians ondernamen zelf meteen actie na het incident en gingen met de politie op zoek naar de raddraaiers. De geïdentificeerde supporters kunnen rekenen op een stadionverbod van drie jaar.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Rangers en Liverpool
Ook Rangers FC en Liverpool zijn beboet. De club van manager Giovanni van Bronckhorst kreeg een geldstraf van liefst 46.250 euro, omdat de aftrap van het uitduel met Braga moest worden uitgesteld vanwege het afsteken van vuurwerk. Ook Liverpool kreeg een boete van de Europese voetbalbond. The Reds trapten de uitwedstrijd tegen Benfica te laat af.

Manchester City schakelde Atlético Madrid in de kwartfinale van de Champions League uit. Tegen de ploeg van Pep Guardiola introduceerde Simeone het 5-5-0-systeem.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.