Union blijft met beide benen op de grond: 'Handhaving is ons doel'

Reacties

Veel clubs gaan na de eerste sporen van succes zweven. Union Berlin blijft ook na het bereiken van de Champions League met beide benen op de grond staan. Volgend seizoen is de Europese elite op bezoek in Berlijn-Köpenick, maar de rood-witten tonen zich bescheiden.

Union blijft met beide benen op de grond: 'Handhaving is ons doel'
© Pro Shots
Union Berlin
Union Berlin
1 - 0
Werder Bremen
Werder Bremen

Natuurlijk was er euforie in het Stadion An der alten Försterei na het beslissende doelpunt van Rani Khedira, maar snel maakte het plaats voor realisme. 'Onze grootste horde is het focussen op de Bundesliga, en niet op de Champions League', aldus aanvoerder Christopher Trimmel. Ook voorzitter Dirk Zingler spreekt woorden van die strekking.

'We beginnen met het doel om in de Bundesliga te blijven. Dat is al een uitdaging voor onze club, we zijn nog altijd een nieuwe club in de Bundesliga', aldus Zingler, die zich wel dankbaar toonde voor hetgeen bereikt is. 'Alle medewerkers hebben hun steentje bijgedragen en alles ondergeschikt gemaakt aan het succes.'

Voor de club van Sheraldo Becker en Danilho Doekhi is het een volgende stap in een gestage opmars. In 2021/22 speelde Union Conference League, de huidige voetbaljaargang was er een in de Europa League en nu wacht Berlijn, waar concurrent Hertha BSC degradeerde, de Champions League.

Bekijk hier al onze video's
Meer Union Berlin
Meer over Union Berlin
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.