'Union Berlin nieuwe club van Baumgartl'

Reacties

Union Berlin wordt de nieuwe club van Timo Baumgartl. Althans, dat meldt BILD kort nadat PSV bekend heeft gemaakt dat de verdediger mag vertrekken.

'Union Berlin nieuwe club van Baumgartl'
© Pro Shots

Vrijdagavond stelde PSV dat de club zal meewerken aan een vertrek van Baumgartl. Daarbij werd nog niet gemeld wat zijn nieuwe bestemming zou zijn, maar BILD stelt dat de nummer zeven van het voorbije Bundesliga-seizoen Baumgartl gaat huren. In die deal zou een optie tot koop opgenomen zijn.

Zo dekt Union zich in voor een vertrek van sterkhouder Marvin Friedrich. De verdediger zou gevolgd worden door Borussia Mönchengladbach.

Baumgartl past op zijn beurt in het profiel van een vervanger van Friedrich. Hij is goedkoop, spreekt Duits en beschikt over de nodige Bundesliga-ervaring. Voordat PSV in de zomer van 2019 tien miljoen euro voor hem neerlegde, kwam de Duitser tot 86 optredens voor Stuttgart op het hoogste niveau in Duitsland.

Als het zover komt mag Baumgartl zich verheugen op Europees voetbal. De club uit Berlijn plaatste zich voor de voorronde van de Conference League. Onlangs stapte Rick van Drongelen ook al over naar Union, hij verruilde Hamburger SV voor de club uit Berlijn

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.