Uniek Panini-plaatje, Cantona schoffeert Blatter en Platini

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Uniek Panini-plaatje, Cantona schoffeert Blatter en Platini

• Een vierjarig jongetje uit Brazilië heeft een wel heel uniek Panini-plaatje gescoord •  De Braziliaanse krant UOL tekende het verhaal van zijn vader op, die doodleuk uiteenzette hoe zijn zoon een dood dier vond in zijn pakje WK-plaatjes •  Panini bood wel direct excuses aan • Overigens is niet vermeld om wat voor dier het ging •

'Als je tussen de pest en cholera moet kiezen, dan kun je het beter van de dokter krijgen.'
• Voor deze ietwat lugubere vergelijking tekende Eric Cantona, die als voetballer furore maakte bij Manchester United. Na zijn loopbaan werd de Fransman vooral bekend door het zich afzetten tegen alles wat ook maar een beetje autoriteit is. Met de genoemde ziektes verwijst hij naar FIFA-voorzitter Sepp Blatter en UEFA-preses Michel Platini. Wat Cantona betreft is het kiezen tussen twee kwaden, maar als een van de twee dan toch de baas van de wereldvoetbalbond moet worden, dan liever een ex-voetballer…  Overigens heeft UEFA-voorzitter Platini zich nog steeds niet officieel als uitdager van Blatter - die wél voor een nieuwe ambtstermijn wil gaan - gemeld. (Le Parisien)

•  De Italiaanse voetballer Gianluca Zambrotta heeft in zijn verschenen biografie Una vita da terzino (het leven van een back)  uitgehaald naar voormalig AC Milan-trainer Massimiliano Allegri. De voormalige verdediger moest het onder de gehekelde coach veelal met een plek op de bank doen en gaf hem daarom nog maar eens een flinke trap na door te verwijzen naar een akkefietje uit maart 2012. In Londen won Arsenal in de achtste finales van de Champions League met 3-0 van AC Milan, waardoor de Londenaren bijna een 4-0 uitnederlaag goedmaakten. 'Allegri vertelde toen in de kleedkamer dat het allemaal niks uitmaakte. Je had Ibrahimovic moeten zien, het kwam bijna tot een vechtpartij', aldus Zambrotta.

De, volgens Bloomberg Sports, tien beste speler van Europa.
De, volgens Bloomberg Sports, tien beste speler van Europa.

Kevin Strootman hoort statistisch gezien bij de vijf beste voetballers van Europa • Dat heeft het statistiekenbureau Bloomberg Sports berekend. De van een kruisbandblessure revaliderende Oranje-international maakte zo'n indruk bij AS Roma dat hij zich achter Luis Suarez, Lionel Messi, Zlatan Ibrahimovic en Cristiano Ronaldo tot de beste speler van de Europese velden mag rekenen. Onlangs werd de ex-PSV'er ook al verkozen in het Serie A-elftal van het Seizoen. Of de lijst representatief is valt echter ook te betwijfelen. Zo ontbreekt Arjen Robben op de lijst van vijftig beste spelers •

'Hij wilde een uitzondering zijn en dat wilden wij niet.'
Zondag werd bekend dat Edgar Davids er van afziet om volgend seizoen de cursus coach betaald voetbal bij de KNVB te volgen. Nu blijkt waarom. Davids wilde net als Clarence Seedorf een voorkeursbehandeling, maar daar ging de voetbalbond niet in mee. Seedorf kreeg de voorkeursbehandeling omdat hij nog speelde bij Botafogo. 'Bovendien had het voor zowel Seedorf als de bond aardig wat voeten in de aarde om soms heen en weer te reizen. Het was een pilot en die kunnen we niet altijd doen.' (NUSport)

Barcelona heeft samen met Nike het nieuwe thuisshirt van Barcelona gepresenteerd. De strepen op de tricots van de Blaugranas  zijn komend seizoen dikker en donkerder. Bekijk hierboven de nieuwe shirts. Meer zien? Klik hier.

Miralem Pjanic is een begenadigd voetballer, maar leeft ook zeer mee met zijn landgenoten. De watersnoodramp in Bosnië-Herzegovina trof in Bosnië, Servië en andere landen in de Balkan zo'n anderhalf miljoen mensen. Daarom kocht de middenvelder van AS Roma een apotheek in Sarajevo volledig leeg, zodat hij alles direct naar zijn getroffen landgenoten kon opsturen.

• Dat de inworp een wapen kan zijn, bewezen voetballers  als Rory Delap in het verleden al. Dat het ook hét moment kan zijn om voor vermaak te zorgen, liet Juan José Vazquez in Mexico zien. De speler van León gaat al door het leven als artiest in het Cirque du Soleil. Wij snappen wel waarom.

'Kuijt pakte een spiegel en hield die Robben voor: Kijk jij daar eens in'
• Sander Boschker vertelt in zijn boek hoe hij tijdens het WK in 2010 door Arjen Robben gesommeerd werd de massagetafel te verlaten, toen de aanvaller behandeld moest worden. 'Robben vond dat ik eraf moest, omdat hij belangrijker was voor Oranje dan ik. Daar had hij gelijk in, maar dat zeg je niet', aldus een verbouwereerde Boschker, die werd bijgestaan door Dirk Kuijt. 'Dirk lag op de tafel naast mij, kwam eraf, pakte een spiegel en hield die Robben voor.'

• De voetbalgekte in Brazilië heerst nu het WK nadert. En dat is in de merchandising terug te zien. De spelers van gastland Brazilië hebben ieder een eigen condoom. Of de condooms customized zijn is niet bekend. Op bovenstaande foto de Neymar-condoom, maar voor de mannen met bravoure is het rubbertje van Zenit Sint-Petersburg-aanvaller Hulk wellicht geschikter.

•  En als we het toch over seks hebben... Een treurig bericht voor de Mexicaanse WK-gangers. Waar de Duitsers in luxe bungalows verblijven met hun vrouw, en familie, zullen de Mexicanen een tijdje droog staan. 'Als een speler het niet kan verdragen om twintig dagen geen seks te hebben, dan is hij niet geschikt voor profvoetbal. We gaan een WK spelen, we reizen niet af naar een feestje', aldus Miguel Herrera, de Mexicaanse bondscoach. (Mexicaanse krant Reforma)

• Eerder deze week zagen we een dronken Andrea Pirlo tijdens de festiviteiten na het behaalde kampioenschap met Juventus. Dit keer een ietwat jolige Bram Nuytinck, die ook zomaar een glaasje te veel op zou kunnen hebben. De centrale verdediger van Anderlecht werd tijdens een receptie, een dag na het binnenhalen van de titel, ondervraagd maar werkte niet echt mee...

'In tegenstelling tot wat een marionet zegt over mijn leeftijd, ben ik nog altijd fit'
Samuel Eto'o haalt hard uit naar Chelsea-manager José Mourinho. De Portugese coach deed eerder dit jaar een opmerkelijke uitspraak dat Eto'o mogelijk ouder is dan hij zegt. Aan stoppen denkt de 33-jarige aanvaller absoluut niet. Het is dus nog maar de vraag of de ex-speler van onder meer Barcelona, Internazionale en Chelsea in Brazilië zijn laatste WK speelt. Zijn landgenoot Roger Milla is met 42 jaar de oudste doelpuntenmaker tijdens een WK, dus wie weet schiet Eto'o de WK-held van 1994 uit de boeken tijdens het WK in 2026.

'Dit wordt mijn laatste WK, dus daar moeten we dan wel iets van maken. Proberen het WK te winnen, bijvoorbeeld.'
Franck Ribéry is twee jaar jonger dan Samuel Eto'o (31), maar ziet zichzelf in tegenstelling tot de Kameroener niet nog vier jaar doorgaan als international. Het toernooi in Brazilië wordt zijn derde en laatste WK. Over de ambities van Ribéry gesproken: de voortekenen spreken in zijn voordeel. De recente WK-historie van Frankrijk kenmerkt zich immers door ups en downs. In 1998 werden Les Bleus wereldkampioen, maar met de uitschakeling in de groepsfase in 2002 kreeg die wereldtitel allerminst een goed gevolg. Die golfbeweging herhaalde zich op de WK's van 2006 en 2010, toen Frankrijk (met Ribéry) respectievelijk in de finale en de poulefase strandde. De woorden van Ribéry zouden dus zomaar werkelijkheid kunnen worden...

'Wij worden het eerste Afrikaanse land dat de halve finales van het WK bereikt'
• Dat zegt Nigeria-doelman Vincent Enyeama, de sluitpost van het Franse Lille. Eerder liet Kenneth Omeruo, vorig jaar huurling van ADO Den Haag, zich in dergelijke bewoording uit. De verdediger denkt op z'n minst de halve finale te bereiken, maar sluit ook de finale niet uit. Nigeria treft in de groepsfase van het WK Iran, Bosnië en Argentinië. Tijdens het WK in 2010 verloren de Nigerianen nipt van Argentinië (1-0). Lionel Messi slaagde er toen ondanks vele pogingen niet in Enyeama te verschalken. Gabriel Heinze wel.

'Hij heeft in het verleden met jonge spelers gewerkt en haalt jongens uit de eigen opleiding bij de hoofdmacht, zoals bij Ajax. Dit kan heel goed gaan uitpakken voor Manchester United.'
•  David Beckham, oud-middenvelder van The Red Devils  is uitermate positief over de aanstelling van Louis van Gaal als hoofdtrainer bij Mancheseter United. (Sky Sports)

Wil je meer zien? Bekijk dan eens ons beeldarchief.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.