Ultieme knal van afstand breekt Man City op in Southampton

Reacties

Southampton heeft voor een verrassing gezorgd door nota bene op eigen veld Manchester City op een nederlaag te trakteren.

Ultieme knal van afstand breekt Man City op in Southampton
© Pro Shots
Southampton
Southampton
1 - 0
Manchester City
Manchester City

Manchester City heeft moeite zich te focussen op de Premier League, erkende manager Pep Guardiola. Met de besliste strijd om de Engelse titel was de blik gericht op de prijzen die nog wel te winnen zijn; de FA Cup en de Champions League.

Tegen Southampton voelden The Citizens zich gedwongen extra inspanningen te leveren na een zeer opvallend doelpunt van Che Adams. Na knullig balverlies van Oleksandr Zinchenko schoot de aanvaller de bal van ruim 35 meter over de ver voor zijn doel staande goalie Ederson heen; 1-0. Het was een primeur voor Adams, die in zijn 25ste duel in de Premier League zijn eerste treffer maakte op het hoogste niveau in Engeland.

Gedwongen door de achterstand voerde Man City de druk op het doel van Southampton op. Met kunst- en vliegwerk hielden The Saints en in het bijzonder goalie Alex McCarthy het doel schoon.

Guardiola achtte het zelfs noodzakelijk om de rust gegunde Kevin De Bruyne binnen de lijnen te brengen om het dreigende onheil te voorkomen. Het mocht niet baten. The Citizens bleven ondanks alle pogingen improductief op St. Mary's, waar Ederson met twee knappe reddingen in de tweede helft voorkwam dat er meer schade werd opgelopen.

Het resultaat - de derde uitnederlaag op rij voor City - was extra opmerkelijk omdat Southampton dit seizoen tot vandaag in de Premier League de minste punten had verzameld op eigen veld. De voorgaande zestien wedstrijden in St. Mary's leverde het schamele aantal van veertien punten. Dankzij de zege op City hebben The Saints de laatste plaats wat dit betreft overgedaan aan Norwich City.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.