Guardiola rekent op steun CAS en Champions League-voetbal voor City

Reacties

Pep Guardiola heeft er vertrouwen in dat Manchester City komend seizoen gewoon mag meedoen aan de Champions League. De coach wacht de uitspraak van het CAS met een goed voorgevoel af.

Guardiola rekent op steun CAS en Champions League-voetbal voor City
© Pro Shots

City werd in februari door de UEFA voor twee jaar verbannen van de Europese competities, omdat de club de regels van Financial Fair Play had overtreden. De afgetreden kampioen van Engeland ging niet met die straf mee akkoord en vocht de uitspraak aan bij het internationale sporttribunaal CAS. In de aankomende week wordt er duidelijkheid verwacht.

'We zijn er klaar voor', zei Guardiola in aanloop naar het treffen met Southampton van zondag. 'Ik heb er veel vertrouwen in dat we in de Champions League mogen spelen. We willen in de komende twee jaar aan dat toernooi meedoen.' Engelse media verwachten dat de uitspraak van het CAS op 13 juli, volgende week maandag, naar buiten zal komen. Mogelijk wordt City daarvoor al bijgepraat.

Guardiola wacht af. 'Op 13 juli weten we waar we aan toe zijn. Hopelijk krijgen we de kans om in de komende jaren verder te groeien als club', zei de manager. Hij is met zijn ploeg hard op weg naar een plek in de topvier van de Engelse eindklassering, normaal gesproken goed voor een Champions League-ticket, en doet met City nog mee aan het huidige Champions League-jaar. In de achtste finales staat City op een 2-1 voorsprong tegen Real Madrid.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.