Ultieme comeback Amiens verpest zeldzame basisplaats Strootman

Olympique Marseille heeft vrijdag twee punten laten liggen. Amiens voorkwam in Stade Vélodrome op de valreep een nederlaag.

Olympique Marseille
2 - 2
Amiens
Amiens

Kevin Strootman moest de laatste weken voornamelijk genoegen nemen met een rol van tijdtrekker-de-luxe. Tegen Amiens kreeg de middenvelder weer de kans zich vanaf de eerste minuut te manifesteren.

In de extra tijd van de eerste helft betaalde Strootman het vertrouwen terug. Na het veroveren van de bal speelde hij Morgan Sanson aan. De aanvallende middenvelder opende vervolgens met een knal de score.

Een openingstreffer stond dit seizoen voor Marseille gelijk aan een overwinning. Tot vrijdag was dat al twaalf keer gebeurd. Tegen Amiens leek die statistiek andermaal te worden bevestigd, want ook de nummer negentien van Frankrijk was lang niet bij machte het feestje van l'OM te verpesten.

Zeker nadat Dimitri Payet na bijna een uur met een fortuinlijke goal de marge had verdubbeld leek er geen vuiltje aan de lucht voor Marseille. Maar in de slotfase ging het toch mis voor de gastheren. Na de door Serhou Guirassy benutte strafschop restte er voor Amiens nog weinig tijd. Diep in blessuretijd sloegen de gasten via Saman Ghoddos toe; 2-2.

Ondanks het onverwachte puntenverlies heeft Marseille de tweede plaats nog stevig in handen. De voorsprong op nummer drie Stade Rennes bedraagt negen punten. Of de tweede plaats leidt tot een ticket voor de Champions League, is de vraag vanwege een onderzoek van de UEFA naar de mogelijke overtreding van de regels voor Financial Fair Play.