Ultieme angstgegner wil (en kan) Heynckes van roze wolk stoten

Reacties

Bayern München won al zijn negen officiële duels sinds de terugkeer van Jupp Heynckes. Zaterdag wacht Der Rekordmeister met een uitwedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach een flinke uitdaging om die reeks voort te zetten. VI's Lentin Goodijk blikt vooruit op de Bundesliga-kraker.

Ultieme angstgegner wil (en kan) Heynckes van roze wolk stoten

Toen Jupp Heynckes het roer op 6 oktober overnam van Carlo Ancelotti bouwde hij direct een aantal zekerheden in het elftal in. Thiago Alcántara moest de opbouw voor zijn rekening nemen, Thomas Müller keerde terug op zijn favoriete positie als schaduwspits en Arjen Robben werd weer een onbetwiste basiskracht. Na negen overwinningen in zes weken is dat fundament helemaal weggevallen.

Ziekenboeg
Eerst viel Müller weg, waarna Robben er als aanvoerder nog wat verantwoordelijkheid bij kreeg. Maar nu Robben zich ook in de ziekenboeg heeft gemeld met een scheurtje in zijn linkerbovenbeen wordt de spoeling wel dun. Thiago viel ondertussen namelijk ook nog eens weg. Tel daarbij op dat eerste aanvoerder en sterspeler Manuel Neuer langdurig geblesseerd is en dat ook Franck Ribéry ontbreekt en je komt bij een uitgekleed Bayern terecht.

De eerste kleerscheurtjes waren midweeks al zichtbaar in het Champions League-duel met Anderlecht. De Belgen, dit seizoen één van de zwakke broeders in het miljardenbal, mochten lang hopen op een stuntje. Uiteindelijk trokken de Duitsers dankzij Corentin Tolisso toch aan het langste eind, maar duidelijk is dat de koploper zaterdag uit een ander vaatje moet tappen.

Om 18.30 uur wacht Bayern historisch gezien namelijk de zwaarste wedstrijd van het seizoen. Van de laatste 27 keer dat Bayern in de Bundesliga op bezoek ging bij Borussia Mönchengladbach won de ploeg uit München slechts vijf keer. In totaal sloot Bayern nog geen kwart van zijn 49 wedstrijden in Gladbach winnend af. Typerend was de 3-1 in 2015, toen de equipe van Pep Guardiola in een kwartier drie goals om de oren kreeg en het kolkende Borussia Park met de staart tussen de benen verliet.

Bayern Müchen wint op de slotdag van het seizoen 2012/13 met 3-4 bij Borussia Mönchengladbach. Het leek het laatste Bundesliga-duel van Jupp Heynckes, die het niet droog houdt.
Bayern Müchen wint op de slotdag van het seizoen 2012/13 met 3-4 bij Borussia Mönchengladbach. Het leek het laatste Bundesliga-duel van Jupp Heynckes, die het niet droog houdt.

Gladbach verkeert bovendien in goede vorm. De ploeg van trainer Dieter Hecking pakte zeven punten uit zijn laatste drie duels, waarin Die Fohlen te sterk waren voor 1899 Hoffenheim en Hertha BSC. Na een zwak jaar is Gladbach daardoor weer terug op de vierde plaats. Het vertrouwen is dan ook groter dan ooit bij de gastheren. 'We hebben de kwaliteit en de ambitie om te winnen. Als we een goede dag hebben, maken we een realistische kans', verwacht Hecking.

Voor Heynckes is het duel sowieso speciaal. De 72-jarige oefenmeester begon zijn spelerscarrière ooit, heel lang geleden, bij Mönchengladbach en behaalde daar zijn eerste kampioenschap. Toen Heynckes in 2013 zijn afscheidsduel in Borussia Park afwerkte, vloeiden de tranen rijkelijk.

Nu, vier jaar later, is hij terug om zijn oude ploeg pijn te doen. En zijn oude pupil, want het was Heynckes die Hecking in 1984 liet debuteren bij Gladbach. 'Als speler was ik lang niet altijd zijn vriend, hij liet me te weinig spelen', zei Hecking daarover. Zaterdag kan hij zich wreken tegen zijn oude leermeester.

Samenvatting Bayern München - FC Augsburg
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.