Ultee gedesillusioneerd: 'Dit is de Eredivisie, geen D1'

Sjors Ultee is boos en teleurgesteld tegelijk over de manier waarop Fortuna Sittard de zege op PEC Zwolle uit handen heeft gegeven (1-1). De coach van Fortuna Sittard kon amper kijken naar de beelden van de aanleiding tot de gelijkmaker.

Fortuna Sittard speelde een slechte eerste helft, maar kwam na rust een stuk beter voor de dag. In de zeventigste minuut was een goal van George Cox goed voor de 1-0, een stand die de Limburgers bijna over de finish hadden gesleept. Bijna, want in de negentigste minuut benutte Lennart Thy een strafschop. De penalty was gegeven na een wel heel domme actie van Tesfaldet Tekie.

Bij FOX Sports zag Ultee de beelden van die overtreding. Hoofdschuddend en ongeloof uitstralend begon hij vervolgens aan zijn relaas. 'Ik had het nog niet gezien, maar hoorde al dat het niet een beetje, maar extreem, duidelijk was. Het is Eredivisie. Dit gaat om overleven. Het is geen D1 meer waar je moet leren van je fouten. Dit kan gewoon niet. Het moet niet gaan om leerpunten, maar om punten. En we laten hier twee heel dure punten liggen.'

Ultee: 'Ik heb er ook geen woorden voor, vooral omdat we het helemaal zelf doen. En de manier waarop; na een hele slechte eerste helft herstellen we dat zo goed in de tweede helft. Maar we geven een corner en een vrije trap cadeau en dan gaan we toch nog met 1-1 naar binnen. Onbeschrijflijk vervelend om het netjes te zeggen.'

Door de twee verloren punten is Fortuna nog steeds zestiende. De race om handhaving is dus nog volop gaande voor de Limburgers. 'Deze klap is gigantisch voor ons allemaal. We zullen weer moeten opstaan, dat hebben we vaker gedaan dit seizoen. Maar dit komt heel hard aan.'