Uitvallen Bahebeck smet op bekersucces FC Utrecht

Reacties

FC Utrecht heeft zich donderdag geplaatst voor de achtste finale van de strijd om de TOTO KNVB-beker. FC Groningen werd op eigen veld verslagen.

Uitvallen Bahebeck smet op bekersucces FC Utrecht
© Pro Shots
FC Groningen
FC Groningen
0 - 1
FC Utrecht
FC Utrecht

De schrik sloeg na een uur om het hart na een botsing van Jean-Christoph Bahebeck met Ajdin Hrustic. De twee spelers kwamen ongelukkig met de knieën tegen elkaar. Met het langdurige blessureleed van de spits van FC Utrecht in het achterhoofd deed de aftocht van de Fransman extra pijn. Het gezicht van Bahebeck deed vermoeden dat er opnieuw gevreesd moet worden voor een lange absentie.

Het uitvallen van Bahebeck was een flinke tegenvaller voor FC Utrecht. Tegelijkertijd zorgde zijn vervanger minder dan tien minuten na zijn entree voor een positieve noot van tot dan toe een weinig verheffende ontmoeting. Op aangeven van Gyrano Kerk brak Issah Abass namelijk de ban namens de gasten.

Op basis van het spel was die voorsprong niet verdiend, op basis van het aantal kansen wel. FC Groningen had in de eerste helft wel het meeste initiatief getoond, maar tot veel meer dan halve kansen hadden die inspanningen niet geleid. Ook FC Utrecht kon niet bijster veel indruk maken. De gasten hadden daarentegen wel de beste mogelijkheden om de score te openen.

Dat beeld veranderde niet na de aanwijzingen van de trainers in de kleedkamer. Sander van de Streek onderstreepte dat in de 56ste minuut met een uitgelezen kans op de openingstreffer die hij onbenut liet. Een kwartier later viel die Utrechtse goal dan toch, waardoor FC Groningen gedwongen was nog meer te jagen op een doelpunt.

Met onder anderen verse krachten Ahmed El Messaoudi, Romano Postema en Daniël van Kaam werd een poging gewaagd een dreigende uitschakeling te voorkomen. Het mocht niet baten. Doelman Maarten Paes hield met enkele zeer knappe reddingen FC Utrecht op de been.

Daardoor werd ook de eenmalige rentree van Adrie Poldervaart als hoofdtrainer geen succes. De assistent had vanwege de schorsing van Danny Buijs plaatsgenomen op de bank van FC Groningen als eindverantwoordelijke.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Groningen
Meer over FC Groningen
Meer FC Utrecht
Meer over FC Utrecht
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.