Uitstekend Marseille blijft koploper na zege

Met nog drie duels op de agenda blijft Olympique Marseille aan de leiding in de Ligue 1. De ploeg van coach Erik Gerets klopte Olympique Nice met 2-0. Paris Saint-Germain blijft in het kielzog van Olympique Lyon, dat op de derde plaats staat. Oud-PSV'er Mateja Kezman was belangrijk voor de Parijse club.

Uitstekend Marseille blijft koploper na zege

Olympique Nice-Olympique Marseille 0-2In een stevige wedstrijd is Olympique Marseille erin geslaagd zijn leidende positie in de Ligue 1 te behouden. Na een half uur spelen opende Mamadou Niang de score voor de ploeg van Gerets. Veel had Marseille niet te vrezen van de thuisploeg, die uiterst voorzichtig bewoog en ook na de achterstand weinig initiatief ontplooide. Na een uur viel de beslissing. Brandão (foto) kopte uit een voorzet van Taye Taiwo de 2-0 binnen. Met speels gemak speelde Marseille de wedstrijd uit en bleef het voor het veertiende duel op rij zonder nederlaag. Zondag ontvangt de ploeg regerend kampioen Olympique Lyon.

Le Mans-Paris Saint-Germain 0-1PSG had een moeilijke avond tegen Le Mans. Mateja Kezman besliste na ruim een kwartier de wedstrijd. De voormalige spits van PSV kon eenvoudig een goede voorzet van Stéphane Sessegnon binnenwerken. Het was pas de tweede competitietreffer van de Serviër. In het restant van de wedstrijd waren er diverse kansen voor beide teams te noteren, maar de goal van Kezman bleef de enige van de wedstrijd.

Toulouse-Lille 0-0De subtoppers Toulouse en Lille verveelden het publiek met een uiterst saaie vertoning. De angst voor het incasseren van doelpunten won het overduidelijk van de drang om ze zelf te maken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen