Uitstekend Ajax wint lastig uitduel met NAC Breda

Ajax heeft zich goed herpakt van de uitschakeling in het UEFA Cup-toernooi door Olympique Marseille. NAC Breda werd in het Rat Verlegh stadion naar een 0-3 nederlaag gespeeld.

NAC Breda begon het thuisduel met Ajax fel en creëerde enkele kansen. Kees Kwakman kopte goed maar zag Kenneth Vermeer uitstekend redding brengen, niet veel later raakte Patrick Zwaanswijk met een boogbal buiten bereik van Vermeer de paal.

Nadat de thuisploeg was uitgeraasd kwam Ajax onder de druk uit en nam het onder leiding van Ismail Aissati de controle op de wedstrijd over. Het resulteerde na 35 minuten in een treffer van Thomas Vermaelen. Urby Emanuelson nam een korte corner die door Eyong Enoh bij de tweede paal Vermaelen bereikte.

In de tweede helft probeerde Robert Maaskant met het inbrengen van Matthew Amoah en Tim Gilissen het initiatief te heroveren. In die opzet slaagde hij niet. Ajax liep in de 64ste minuut uit naar 0-2. NAC Breda nam een hoekschop die niets opleverde, de omschakeling bij de Amsterdammers was prima en Aissati stelde na een lange dribbel de mee opgekomen Gregory van der Wiel in staat de marge te vergroten. Het was het sein voor NAC om te proberen de ploeg van Marco van Basten nog meer onder druk te zetten. Nourdin Boukhari kwam net tekort bij een voorzet van Anthony Lurling en Amoah mikte naast. Het offensief was van korte duur. Ajax nam de controle weer over en was gevaarlijk in de omschakeling. Aissati schoot nog naast voordat Luis Suárez drie minuten voor affluiten de 0-3 binnentikte nadat Emanuelson een voorzet van Enoh richting doel kopte.

Ajax blijft op de derde plaats staan. NAC Breda bezet ondanks het verlies nog steeds de zevende positie.