Uitspraken Frenkie de Jong zorgen voor extra motivatie bij Getafe

Reacties

De uitspraken van Frenkie de Jong over het spel van Getafe hebben nogal wat losgemaakt bij de Spaanse club. De middenvelder van Barcelona noemde Getafe 'irritant om naar te kijken'. Trainer José Bordalás hing de teksten van de voormalig Ajacied op in de kleedkamer voor de return in Amsterdam.

Uitspraken Frenkie de Jong zorgen voor extra motivatie bij Getafe
© Pro Shots

De Jong sprak zich na de heenwedstrijd in Madrid (2-0) uit tegenover de NOS. 'Het is frustrerend als je ernaar kijkt. Getafe speelt niet om het publiek te vermaken. De scheidsrechter kan daar best een grote rol in kan spelen. Snel optreden. Als je dat niet doet, blijven ze ermee doorgaan. Het is gewoon een goede ploeg. Ze staan niet voor niets derde. We hebben wel twee keer van ze gewonnen, maar dat waren zeker geen makkelijke wedstrijden.'

Bordalás gaf eerder aan dat hij zich weinig aantrok van de uitspraken van De Jong, maar volgens de Spaanse krant Marca deed hij dat toch. De teksten van de Nederlandse middenvelder werden voorafgaand aan de return in de Johan Cruijff Arena namelijk opgehangen in de kleedkamer als extra motivatie.

Met succes, want Getafe bereikte over twee wedstrijden de achtste finale van de Europa League. Vrijdag werd bekend dat de Spanjaarden daarin een lastige tegenstander treffen. Tijdens de loting werd de ploeg van Bordalás gekoppeld aan Internazionale, dat in Italië strijd om de titel.

'Ajax moet kampioen worden vanwege hoge salarissen'
Samenvatting: meesterontregelaars Getafe frustreren Ajax opnieuw
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Getafe
Meer over Getafe
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.