Frenkie de Jong vol irritatie voor de televisie tijdens Getafe - Ajax

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder.

Frenkie de Jong vol irritatie voor de televisie tijdens Getafe - Ajax
© Pro Shots

'Het is frustrerend als je ernaar kijkt. Getafe speelt niet om het publiek te vermaken. Het is irritant om naar te kijken. De scheidsrechter kan daar best een grote rol in kan spelen. Snel optreden. Als je dat niet doet, blijven ze ermee doorgaan. Het is gewoon een goede ploeg. Ze staan niet voor niets derde. We hebben wel twee keer van ze gewonnen, maar dat waren zeker geen makkelijke wedstrijden. Als Ajax top is, kunnen ze het nog wel redden. Al is 2-0 Europees gezien een slechte uitslag.'
• Frenkie de Jong zat naar eigen zeggen vol frustratie voor de televisie bij de wedstrijd Getafe - Ajax. Toch gelooft de middenvelder van Barcelona nog in de kansen van de Amsterdammers. (NOS)

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

• Kosten noch moeite zijn gespaard gebleven voor de nieuwe reclame van Pepsi. Met Lionel MessiMohamed SalahRaheem Sterling en Paul Pogba in de nieuwste reclamespot viert het frisdrankmerk de samenwerking met de Champions League.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

• Op social media circuleert onderstaande afbeelding. Het zouden de nieuwe shirts moeten worden van Barcelona voor volgend seizoen. Mooi of niet?

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Los van het resultaat moeten we ons natuurlijk ook laten zien in de stad. Dat is de cultuur van de stad en de cultuur van de club en maandagmorgen zullen we eerst lekker trainen en daarna met z'n allen de stad ingaan, dat is ook belangrijk.'
VVV-Venlo speelt zaterdagavond de uitwedstrijd tegen FC Groningen, maar ook na het weekend moeten de spelers presteren. Coach Hans de Koning verklapte in zijn vooruitblik op het duel met FC Groningen dat de spelersgroep maandag de stad in gaat om carnaval te vieren.

• Paris Saint-Germain verloor dinsdag met 2-1 van Borussia Dortmund, maar daar wordt niet al te lang over getreurd. Bij het gezamenlijke verjaardagsfeest van Edinson Cavani, Ángel Di María en Mauro Icardi hadden Cavani, Neymar en Keylor Navas het uitstekend naar hun zin. 'Zo winnen we de Champions League!', jubelt laatstgenoemde.

'Zijn gedrag zal wel veranderen, maar dat gebeurt niet in een vingerknip. Dat hij 'normaal' moet doen? Wat is 'normaal'? Ik weet niet meer wat 'normaal doen' in zijn geval betekent.'
• Antwerp-coach Laszlo Bölöni neemt het op voor Didier Lamkel Zé, de aanvaller die door zijn gedrag al voor zo veel onrust heeft gezorgd in dit seizoen. Volgens de oefenmeester wordt er op Zé gejaagd. 'En dat is ook niet goed. Stel, ik maak een fout. Dan fluit de scheidsrechter op een normale manier een fout. Maar stel, Didier maakt een fout. Dan is het een spektakel langs alle kanten! Waarom? Ja, natuurlijk heeft hij het zelf gecreëerd. Maar je moet neutraal blijven. Het is niet omdat je ooit eens een fout gemaakt hebt, én daarvoor gestraft bent, dat je erop moet blijven terugkomen, toch?' (Het Laatste Nieuws)

• Barcelona maakte donderdag melding van de komst van Martin Braithwaite, die dankzij een dispensatietransfer kon worden overgenomen van Leganés. De supporters hebben hun twijfels over de meerwaarde van de Deen voor de Spaanse kampioen en bij zijn presentatie bewees Braithwaite dat hij inderdaad niet de nieuwe Neymar is.

'Nieuwe Barcelona-spits Braithwaite is nog een graadje minder dan Boateng'

• Daragh Curley, een jonge supporter van Manchester United, is het helemaal zat dat Liverpool zo'n beetje alle wedstrijden wint in de Premier League. De tienjarige fan greep naar de pen en schreef een brief naar Jürgen Klopp, met het verzoek om eens te stoppen met winnen. Tot zijn verbazing kreeg Curley een uitgebreide brief terug van de Liverpool-manager. 'Ik kan niet meewerken aan je verzoek, in ieder geval niet uit vrije wil', schreef Klopp. 'Het is mijn taak om er alles aan te doen om Liverpool te laten winnen. Er zijn miljoenen mensen over de hele wereld die dat graag willen zien en ik kan ze niet laten zitten. Maar gelukkig voor jou hebben we in het verleden al eens wedstrijden verloren en we zullen ook in de toekomst nog wel wedstrijden gaan verliezen.'

• 'Bayern-legende vervult zijn droom!', kopt BILD boven een artikel over Arjen Robben. De Nederlander zette na het afgelopen seizoen een punt achter zijn actieve loopbaan en heeft nu tijd voor heel andere dingen. Zoals een skivakantie, bijvoorbeeld. Tijdens zijn profloopbaan hoefde de blessuregevoelige Robben daar niet eens aan te denken, maar nu de voetbalschoenen aan de wilgen hangen, staat hij dan eindelijk op de ski's. Zal hij op de piste net zo gemakkelijk slalommen als op het veld?

'Het is een genot om naar hem te kijken.'
• Robin van Persie denkt dat Manchester United met Bruno Fernandes een zeer goede aankoop heeft gedaan. De aanvallende middenvelder kwam in januari voor veel geld over van Sporting Portugal en deed donderdag als invaller slechts negen minuten mee tegen Club Brugge. Het was voor Van Persie voldoende om te zien dat de Portugees international een bijzondere speler is. 'Hij is ongelooflijk', zei de voormalig United-spits bij BT Sport. 'Bij topspelers zie je direct dat ze iets toevoegen. Fernandes is slim aan de bal, heeft het overzicht, kan een goede voorzet geven én heeft een goed schot in de benen.'

• Ajax likt de wonden na een pijnlijke 2-0 nederlaag bij Getafe. Vandaag zes jaar geleden ging het voor de Amsterdammers ook helemaal mis in de Europa League: Ajax werd toen in eigen huis weggespeeld door een dominant Red Bull Salzburg, dat met 0-3 te sterk was. Jonathan Soriano maakte in dit duel een waanzinnig doelpunt.

Davy Klaassen stond tijdens de pijnlijke avond tegen Salzburg op het veld bij Ajax en beleefde toen een beroerde verjaardag. Hopelijk is zijn 27ste verjaardag wat leuker. Naast Klaassen delen ook Patrick Lodewijks (53), Hans Galjé (63), Riyad Mahrez (29), Iván Campo (46), David Odonkor (36), Georgios Samaras (35) en Kevin Blom (46) vandaag taart uit. Van harte!

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.