Uitspraken 'arrogante' Hoeness wekken verbazing bij Dortmund

Reacties

Wie kaatst kan de bal verwachten: sportief directeur Michael Zorc van Borussia Dortmund slaat terug naar Uli Hoeness nadat de icoon van Bayern München het transferbeleid van BVB op de korrel nam.

Uitspraken 'arrogante' Hoeness wekken verbazing bij Dortmund
© Pro Shots

Volgens Hoeness krijgen talenten van Dortmund nooit binding met de club. 'Als zij een zeer getalenteerde speler kopen en hij speelt goed, dan kun je een paar maanden later van iemand binnen de club of van buiten horen dat hij uiteindelijk verkocht zal worden', zei Hoeness in een interview met de Frankfurter Allgemeine Zeitung. 'Hoe moet een speler voor honderd procent het DNA van de club krijgen als hij het gevoel heeft dat hij slechts handelswaar is?'

Zorc kan zich niet vinden in de beweringen van Hoeness, die na jarenlang clubpresident te zijn geweest inmiddels fungeert als lid van de raad van toezicht van Der Rekordmeister.

'Ik vind de quotes van een bepaalde arrogantie getuigen', laat de Dortmund-bestuurder weten. 'Het is ook gewoon niet waar. Trouwens: als je elk jaar 250 miljoen euro meer te besteden hebt, is het makkelijk praten.'

Die laatste uitspraak is niet ver bezijden de waarheid. In het afgelopen boekjaar zette Bayern 713 miljoen euro om, 230 miljoen meer dan de concurrent uit het Ruhrgebied.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Borussia Dortmund
Meer over Borussia Dortmund
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.