Uitspraak van Leverkusen-spits zegt alles over succescoach Xabi Alonso

Reacties

Bayer Leverkusen-trainer Xabi Alonso heeft een bijzondere manier gevonden om zijn spelers te motiveren tijdens de training. Spits Victor Boniface legt uit hoe de Spaanse trainer dat doet.

Uitspraak van Leverkusen-spits zegt alles over succescoach Xabi Alonso
© Pro Shots

Eerder dit seizoen ging er al een filmpje van Alonso viral waarin hij op de training bij Leverkusen de ene na de andere bal piekfijn in de voeten van een van zijn spelers schoof. 'Dat hij meedoet aan de training, is een boost voor ons', zegt Boniface tegen Kicker. 'Stel je voor dat je trainer tijdens de training beter is dan jij. Dan wil je jezelf verbeteren. Ik denk dat hij het doet om ons te pushen en dat is erg goed voor ons.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Boniface blikte ook nog terug op het titelfeest van Leverkusen, zo’n twee weken geleden na de 5-0 overwinning op Werder Bremen. De Nigeriaanse spits maakte de openingstreffer. 'Je had erbij moeten zijn om het te kunnen beschrijven', vertelt hij. 'Sommigen hadden het de volgende dag moeilijk op de training', lacht Boniface.

'Als voetballers wisten we wat we deden, want we hadden die week nog een belangrijke wedstrijd tegen West Ham. Iedereen wist tijdens het feestvieren en drinken dat we een belangrijke wedstrijd in het verschiet hadden.'

Boniface lag er dit seizoen geruime tijd uit vanwege een blessure, maar wist in negentien Bundesliga-duels toch elf keer het net te vinden.

VI's Dave Aalbers schreef na de titel over het succes van Leverkusen:

Bekijk hier al onze video's
Meer Bayer Leverkusen
Meer over Bayer Leverkusen
Meer V. Boniface
Meer over V. Boniface
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.