Uitglijdende supporter bezorgt Klopp nieuwe keeperkopzorgen

Reacties

Adrián was woensdag de grote man bij Liverpool in de gewonnen strijd om de Europese Super Cup, maar is een twijfelgeval voor de aankomende competitiewedstrijd tegen Southampton. Liverpool-coach Jürgen Klopp zit door een uitglijdende supporter met nieuwe zorgen.

Uitglijdende supporter bezorgt Klopp nieuwe keeperkopzorgen

Klopp kan voorlopig geen beroep doen op Alisson Becker, die in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen een kuitblessure opliep en een paar weken buitenspel staat. In zijn absentie stond Adrián, binnengehaald als de opvolger van de naar Club Brugge vertrokken Simon Mignolet, woensdag op doel tegen Chelsea. De Spanjaard keerde in de penaltyreeks de beslissende strafschop van Tammy Abraham en beleefde zo een avond om nooit meer te vergeten.

Na zijn redding werd Adrián bedolven onder ploeggenoten. Een supporter van Liverpool wilde het feestje ook mee vieren en rende het veld op, waar hij uitgleed. De fan raakte met zijn onbedoelde sliding de enkel van Adrián en de keeper heeft daar nu veel last van. Zijn inzetbaarheid voor de competitiewedstrijd tegen Southampton is daardoor twijfelachtig.

Klopp baalt als een stekker. 'We houden van onze fans, geen twijfel over mogelijk, maar dit kan echt niet', zei de Duitser. 'Als de persoon zichzelf niet kan tegenhouden, dan moeten de supporters om hem heen hem stoppen. Dit is niet grappig. Wow, hoe kan zoiets nou gebeuren?'

Mocht Adrián niet kunnen spelen, dan staat Andy Lonergan voor zijn officiële debuut voor Liverpool. De 35-jarige veteraan speelde zijn volledige carrière in de lagere regionen van het Engelse voetbal en was afgelopen seizoen reservedoelman bij AFC Rochdale, dat uitkomt op het derde niveau. Omdat Liverpool dun in de keepers zat, sprong hij in de voorbereiding al even bij. Vanwege de blessures van Alisson én derde doelman Caoimhin Kelleher rolde hier zelfs een contract uit. Een uitglijdende fan maakt het sprookje voor Lonergan nu mogelijk helemaal compleet.

Bekijk hier al onze video's
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Meer Adrián
Meer over Adrián
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.