Uitgerekend Müller voorkomt ongekende bekerflater Bayern München

Reacties

Bayern München is ontsnapt aan een ongekende bekerblamage. De ploeg van Niko Kovac stond tien minuten voor tijd nog met 1-0 achter tegen VfL Bochum, maar won alsnog. Met dank aan Thomas Müller. Ook Peter Bosz en Bayer Leverkusen verzekerden zich van een plaats in de volgende ronde van het toernooi om de DFB-Pokal.

Uitgerekend Müller voorkomt ongekende bekerflater Bayern München
© Pro Shots
VfL Bochum
VfL Bochum
1 - 2
Bayern München
Bayern München

Bayern München won vorig seizoen voor de negentiende keer de DFB-Pokal door in de finale RB Leipzig met 3-0 te verslaan. Na een zege op Energie Cottbus in de eerste ronde ging de ploeg van coach Niko Kovac maandagavond op bezoek bij VfL Bochum, de nummer zestien van de Tweede Bundesliga, verder in de jacht op bekerprolongatie. Dat deed de bekerhouder zonder topscorer Robert Lewandowski, die net als onder meer Philippe Coutinho en Müller op de bank begon.

Zij zagen vanaf de bank toe hoe hun ploeggenoten na de eerste helft tegen een verrassende 1-0 achterstand aankeken. In de 36ste minuut was het Danny Blum die namens VfL Bochum Joshua Kimmich passeerde en zijn voorzet door Alphonso Davies achter doelman Manuel Neuer gewerkt zag worden. Eigen goal dus voor de achttienjarige Canadees van Bayern München.

En dus kwam Kovac na 45 minuten al tot de conclusie dat Bayern niet zonder topschutter Lewandowski kan. De Poolse spits, die zaterdag een Bundesliga-record vestigde door voor het negende duel op rij te scoren, loste halverwege Ivan Perisic af. Toen ook Lewandowski het amper voor elkaar kreeg om gevaar te stichten in de tweede helft werden ook de andere twee kanonnen gebracht: Coutinho loste Leon Goretzka af en Müller verving Corentin Tolisso.

Net op het moment toen VfL Bochum in een ongekende bekerstunt begon te geloven, was het toch nog Bayern dat toesloeg. Niet via een van de drie invallers, maar wel via een ander goudhaantje: Serge Gnabry tikte een voorzet van Kimmich bij de tweede paal binnen. En dus voelden ze bij de thuisploeg de bui al hangen. Zeker toen Armel Bella-Kotchap nog rood kreeg door de doorgebroken Müller neer te halen.

En inderdaad, wat iedereen aan voelde komen, gebeurde nog. Uitgerekend Müller, een tijd lang middelpunt van een Bayern-discussie, bekroonde zijn invalbeurt door in de 89ste minuut al vallend de 1-2 binnen te werken.

Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen
1 - 0
Paderborn
Paderborn

Het Bayer Leverkusen van coach Peter Bosz bekerde ook een ronde verder. De nummer acht van de Bundesliga speelde in eigen huis tegen hekkensluiter van de Bundesliga, SC Paderborn. Lucas Alario kreeg na een voorzet in de 26ste minuut de bal met een gelukje goed voor zijn voeten. De Argentijn twijfelde niet en schoot de beel op heerlijke wijze binnen: 1-0. Het bleek achteraf meteen de winnende treffer. 

Overige uitslagen
Eerder op de avond speelden Hamburger SV en VfB Stuttgart voor de tweede keer in drie dagen tegen elkaar. Na de 6-2 van afgelopen zaterdag nam Stuttgart revanche door na verlenging met 1-2 te winnen van Rick van Drongelen en consorten. Het 1899 Hoffenheim van coach Alfred Schreuder plaatste zich voor de volgende ronde door op bezoek bij MSV Duisburg met 0-2 te winnen. Union Berlin won zonder Sheraldo Becker met 1-3 op bezoek bij Bundesliga-genoot SC Freiburg, waar Mark Flekken op doel stond. De grootste stunt van de avond kwam in de wedstrijd Saarbrücken - 1.FC Köln. De uitploeg, waar Kingsley Ehizibue de hele wedstrijd op de bank bleef, kwam terug van een 2-0 achterstand, maar verloor in de laatste minuut alsnog met 3-2 van de ploeg van het vierde Duitse voetbalniveau.

Later op de avond plaatsten ook Schalke 04 en SC Karlsruher zich nog voor de volgende ronde in de strijd om de DFB-Pokal. Schalke 04 stond met 0-3 voor op bezoek bij Arminia Bielefeld, de nummer twee van de Tweede Bundesliga, en haalde uiteindelijk opgelucht adem toen er werd afgefloten bij een 2-3 stand. 

Bekijk hieronder alle overige uitslagen in het toernooi om de DFB-Pokal.

Di 29 okt. 2019

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.