Kovac zegt sorry tegen Müller: 'Het was een fout van mij'

Reacties

Niko Kovac is teruggekomen op zijn uitspraken over Thomas Müller. Voor de interlandperiode zei de trainer van Bayern München dat de dertigjarige aanvaller meer speeltijd zou krijgen 'als daar noodzaak toe was'. Kovac zegt nu dat hij dat niet zo bedoelde.

Kovac zegt sorry tegen Müller: 'Het was een fout van mij'

In de Duitse media is er al een aantal weken iets te doen om Müller, die dit seizoen minder aan spelen toekomt bij Bayern. Mede door de komst van Philippe Coutinho zit de clubicoon vaker op de bank dan hij had gehoopt. Müller zei eerder al tegen Kicker dat hij 'absoluut niet blij was met de situatie'.

Kovac kreeg voor de interlandbreak vragen over de rol van Müller, die in de Duitse kranten al in verband werd gebracht met een vertrek. De Kroatische oefenmeester zei toen dat de voormalig international van Duitsland heus wel speeltijd zou krijgen als daar noodzaak toe was, wat erop duidde dat Müller meer een noodoplossing zou zijn voor Kovac.

Bestuursvoorzitter Karl-Heinz Rummenigge noemde de reactie van Kovac al niet slim. 'Daar werd ik niet blij van, maar ik denk dat Thomas geen wrok koestert. Natuurlijk is hij geen noodoptie', sprak Rummenigge tegen Die Welt. 'Neemt niet weg dat Thomas met deze situatie moet omgaan en dat doet hij voorbeeldig.'

'Het was een fout van mij', zei Kovac donderdag tijdens de persconferentie in aanloop naar het duel met FC Augsburg van komende zaterdag. 'Ik heb het op een verkeerde manier gezegd, zo bedoelde ik het niet. Een dag later heb ik meteen met Thomas gepraat om dat duidelijk te maken. Gelukkig begreep hij me, dat blijkt ook uit zijn uitspraken van de afgelopen weken waarin hij zei dat hij er niet mee zat.'

Eerder bespraken we de rol van Philippe Coutinho bij Bayern München.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.