Uitgerekend Korpershoek scoort tegen Ajax: 'Ze verklaarden me voor gek'

Reacties

Telstar vloog woensdagavond uit het KNVB-bekertoernooi door een nederlaag op eigen veld tegen Ajax (3-4). De club uit Velsen verkocht zijn huid echter duur. Frank Korpershoek, die naast aanvoerder van Telstar ook parttime jeugdtrainer is bij Ajax, zag dat zijn ploeg er alles aan deed om een absolute stunt te bewerkstelligen.

Uitgerekend Korpershoek scoort tegen Ajax: 'Ze verklaarden me voor gek'
© Pro Shots

Telstar knokte zich na de 1-4 van Ajax nog knap terug naar 3-4, maar de gelijkmaker was de club niet meer gegeven. 'We hadden echt het gevoel dat het kon, vandaag. En ik denk dat we grote gedeelten van deze wedstrijd aardig hebben meegevoetbald. Dat zag je denk ik ook wel aan Erik ten Hag, die druk stond te gebaren langs de kant', zei de captain na de wedstrijd bij FOX Sports. In aanloop naar het duel sprak hij al over 'de wedstrijd van de eeuw'.

'Het is wel balen dat we echt dichtbij waren en dat het nét niet gelukt is. Er komen wat jongens uit de amateurs en uit de jeugd, en als je dan ziet wat we op de mat leggen… petje af voor die gasten', vindt Korpershoek. Dat Telstar zich nog terug vocht naar 3-4 was te danken aan de succesvolle spelhervattingen. Niet geheel toevallig had de ploeg daar de laatste weken heel intensief op getraind, verklapt de aanvoerder.

Na doelpunten van Noa Lang en Sergiño Dest kopte Korpershoek zijn ploeg aan het einde van de eerste helft nota bene zelf naar een 1-2 ruststand. 'Goh, wat vliegt-ie erin hè', sprak hij lachend toen hij de beelden van zijn treffer zag. 'Ik heb de hele week gezegd dat ik met de kop zou scoren. Ze verklaarden me voor gek bij Ajax, maar ik heb het er de hele week over gehad.'

Korpershoek kon verder leven met de bekeruitschakeling. 'Ach, ik feliciteer Ajax en ik hoop dat ze nu ook doorstoten. Laat het het begin zijn van een mooie reeks voor Ajax. Maar laat het ook het begin zijn van een mooie reeks voor ons. Ik denk dat er nog veel meer in het vat zit voor ons dan we er nu uit halen.'

'Talent Lang maakt er toch een beetje zijn eigen wedstrijd van'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Telstar
Meer over Telstar
Meer TOTO KNVB-Beker
Meer over TOTO KNVB-Beker
Meer F. Korpershoek
Meer over F. Korpershoek
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.